4 tipy na letní líčení – vyzrajte nad horkem!

21. 6. 2023 · 7 minut čtení

Nedáte během léta dopustit na nalíčený a upravený obličej? Tabu by měly být hutné a těžké make-upy, pod kterými pleť nedokáže dýchat. Důležitý je také podklad (například sérum). Což je přípravek, který dodá pečující látky ještě před nanesením denního nebo nočního krému a samotných líčidel. Zjistěte, jaké přípravky na líčení v horkých letních dnech používat. A čemu se naopak vyhnout.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
4 tipy na letní líčení – vyzrajte nad horkem!

Proč je podklad tak důležitý?

Mnoho žen dělá velkou chybu v tom, že podceňuje přípravu pokožky před nanesením líčidel. Přitom správně zvolený podklad dokáže téměř zázraky – díky němu líčení vydrží delší dobu a pleť je během dne dostatečně vyživená. Než se pustíte do líčení, svou tvář vyčistěte a pokračujte péčí, na kterou jste během letních měsíců zvyklá.

Doporučuji pokožku během léta příliš nezatěžovat. Pod make-up můžete nanést například pouze Hyaluron Active HA 5 sérum od značky Nuance, které je založeno na skvělém účinku 5 typů kyseliny hyaluronové. Různě velké molekuly kyseliny hyaluronové působí omlazujícím účinkem. Pleť je po celý den hydratovaná a vypnutá.

Po vstřebání séra nikdy nezapomeňte na obličej nanést lehký krém s SPF, a to i tehdy, pokud je zataženo a sluníčko zrovna nesvítí. Interval mezi nanesením jednotlivých přípravků by měla být minimálně jedna minuta.

Proč se vyhnout hutnému make-upu?

Nedokážete si představit, že byste vyšla ven bez make-upu? Pokožka pod ním hůř dýchá. Proto ho během léta vyměňte za BB krém či CC krém.

Vyzrajte nad horkem! 4 tipy na letní líčení.
Pokožku během léta příliš nezatěžujte. Jako podklad využijte vyživující sérum, které bude o pleť pečovat po celý den.

BB krém tónuje pleť, hydratuje a předchází předčasnému stárnutí. CC krém rozjasňuje, kryje nedokonalosti, dlouhodobě hydratuje a chrání před vnějšími agresivními vlivy.

Letní opálení podtrhněte skvělým bronzerem s brazilským máslem Murumuru od značky Physicians Formula. Nádherně voní a navodí ve vás dovolenkovou atmosféru.

Bohatá a krémová textura se okamžitě vstřebá do pokožky a zajistí dlouhotrvající hydrataci a projasnění pleti. Obsahuje brazilské máslo Murumuru, máslo z kakaovníku a tucumy. Silná směs z Amazonie je plná esenciálních mastných kyselin a provitaminů, které pleť vyživují a vyhlazují. Bronzer sjednotí tón pleti a poskytne zlatavě opálený vzhled.

Vyzrajte nad horkem! 4 tipy na letní líčení.
Své letní opálení podtrhněte bronzerem. Sjednotí tón pleti a poskytne zlatavě opálený vzhled.

Jak v létě líčit oči?

Jelikož se v horkých letních měsících potíme mnohem více, než třeba v zimě a na podzim, stejně tak reaguje i naše pleť. V létě tedy na běžné nošení raději vyřaďte oční stíny či linky, které by se vám mohly jednoduše rozmazat.

Své oči zvýrazněte řasenkou Physicians Formula Lash Mixologist Mascara, která vám nabídne dva typy kartáčků – jeden na prodloužení řas a druhý na objem. 

U vody jistě oceníte voděodolné vlastnosti řasenky Maybelline Volume Express Colossal. Dodá kolosální objem a podtrhne půvab vašich očí. Díky hustému kartáčku řasy pozvedne a natočí. Ty jsou díky ní zvýrazněné, husté a okouzlující.

A co použít na obočí? Během léta jsou skvělou volbou k zvýraznění této partie gely. Opět doporučuji gel na obočí od značky Physicians Formula.

Je voděodolný a pomocí zešikmeného kartáčku dokáže opticky zahustit a v pár tazích upravit vlásky přesně tak, jak si přejete.

Jak během léta pečovat o rty?

Nejenom v zimě, ale také v létě potřebují naše rty dostatečnou hydrataci. Tu vám dopřeje rtěnka Physicians Formula Murumuru Butter Lip Cream. Nabídne také ochranný faktor SPF 15. Těšte se na vyživené, zjemněné a příjemně vláčné rty.

Na závěr můžete pro fixaci vašeho denního looku použít Vichy EAU Thermale termální voda ve spreji. Sáhněte po ní kdykoliv během dne i přes make-up pro osvěžení.

Články k tématu 4 tipy na letní líčení – vyzrajte nad horkem!

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora