Suché vlasy po létě? 5 tipů, jak je vrátit do formy

3. 8. 2023 · 5 minut čtení

Suché a zničené vlasy po létě dovedou potrápit. I když se během letních měsíců snažíme naše kadeře před sluníčkem, mořskou solí a chlorovanou vodou chránit pomocí vyčesaného drdolu nebo klobouku, poškození se bohužel nevyhneme. Jak tedy hřívě po létě navrátit ztracený lesk a vrátit ji zpět do formy?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Suché vlasy po létě? 5 tipů, jak je vrátit do formy

Jak oživit zničené vlasy? Ostříhejte konečky

Ač to mnoho z nás nerado slyší, jediným řešením, jak se zbavit zničených konečků, je návštěva kadeřnického salonu. Především po létě to vaše vlasy jistě ocení. Požádejte svého kadeřníka o zkrácení vašich kadeří opár centimetrů – anebo rovnou vyzkoušejte nový účes. Uvidíte, že se budete cítit jako znovuzrození.

Dopřejte vlasům péči s kvalitní kosmetikou

Po návštěvě kadeřnictví na řadu přichází kvalitní přípravky, které budou sedět přímo vašemu typu vlasů a které je důležité používat pravidelně. Na e-shopu Dr. Max naleznete nejenom širokou škálu šamponů, ale také kondicionérů, bez kterých se dlouhé vlasy neobejdou. 

Pokud si si nejste s výběrem vlasové kosmetiky jistí, v lékárnách Dr. Max vám dermoporadkyně velmi rády pomohou a poradí.

Vlasové oleje poskytnou komplexní výživu a lesk

Pro spoustu z nás se vlasové oleje staly neodmyslitelnou součástí vlasové péče. Jestli patříte mezi ty, kdo jejich kouzlo ještě neobjevili, nejvyšší čas to napravit. Především v tomto ročním období jejich vlastnosti oceníte nejvíce – kadeře chrání, vyživují a dodávají jim lesk.

Suché vlasy po létě? 5 tipů, jak je vrátit do formy.
Nuance Glamour Beauty Oil využijete jak na vlasy, tak na tělo.

Nuance Glamour Beauty Oil je skvělý v tom, že jej můžete používat jak na vlasy, tak také na pleť i tělo. Slunečnicový a jojobový olej pokožku vyživují, vyhlazují a hydratují. Rakytníkový olej podporuje regeneraci pokožky a zvlhčuje ji. Zjemňuje pleť a působí jako silný antioxidant. Má schopnost redukovat vrásky a obnovuje elasticitu. 

Pokožku a vlasy Glamour Beauty Oil regeneruje a chrání před škodlivými vlivy UV záření. Navíc se můžete těšit na příjemnou vůní exotických květin.

Jak správně sušit kadeře, aby se neponičily

Čerstvě umyté a mokré vlasy jsou velmi náchylné. Hrubé sušení by oslabené vlasy tak mohlo ještě více poškodit.

Po umytí vlasů vodu jemně vymačkejte, nejlépe v mírném předklonu. Nikdy vlasy zbytečně nedrhněte a ani nechoďte spát s mokrými vlasy.

Pokud si vlasy fénujete, zvolte kvalitní fén, u kterého je možnost volby studeného vzduchu. Účes vám tak bude lépe držet a vaše vlasy nebudou tolik trpět. Nezapomínejte před foukáním či žehlením nanést přípravek, který chrání před vysokými teplotami.

Dodejte své hřívě výživu i zevnitř

Chcete svým kadeřím dopřát tu nejlepší péči? V tom případě jim dodejte výživu v podobě vitaminů či speciálních doplňků stravy. Vlasům prospívají bílkoviny, železo a vitamin B5, který mimo jiné najdete ve fazolích, v mléce, vejcích, játrech a kvasnicích.

Články k tématu Suché vlasy po létě? 5 tipů, jak je vrátit do formy

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora