Mastné kořínky a suché konečky vlasů? Vyzkoušejte značku Apivita

14. 6. 2023 · 4 minuty čtení

Mastné kořínky a suché konečky? Už si s nimi nemusíte lámat hlavu. Značka Apivita totiž vyvinula přípravky, které si poradí s obojím. Rozhodla jsem se je vyzkoušet. Jak dopadl test vlasové kosmetiky značky Apivita?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Mastné kořínky a suché konečky vlasů? Vyzkoušejte značku Apivita

Mastné kořínky a suché konečky mě trápí již delší dobu. Jenže když jsem zakoupila přípravek na suché vlasy, pokožka hlavy začala produkovat ještě více mazu. Při zakoupení přípravku na mastné vlasy se mi zase začaly odlamovat konečky.

S problematickou, mastnou pletí jde většinou ruku v ruce i mastná pokožka hlavy. Ovšem na konečky vlasů působí mnoho vnějších faktorů, jako je počasí, ošetření vlasů a také vlasové přípravky. 

Rozhodla jsem se zakoupit přípravky na vlasy od značky Apivita, které by měly dokázat vyřešit oba problémy zároveň. Tak se pojďme podívat, jaké produkty jsem vyzkoušela a jak testování dopadlo.

Šampon na mastné kořínky a suché konečky Oily Roots Dry Ends od Apivita

Šampon na mastné kořínky a suché konečky Apivita Oily Roots Dry Ends jemně čistí vlasové vlákno a vyrovnává mastnotu u kořínků. To vše díky extraktům z kopřivy, propolisu a organickým esenciálním olejům grapefruitu a šalvěje. 

Mastné kořínky a suché konečky vlasů? Vyzkoušejte značku Apivita
Vlasová kosmetika Apivita si poradí s mastnými vlasy i lámavými konečky.

Exkluzivní bylinná směs Apishield HS Complex chrání bioflóru vlasové pokožky a posiluje obranu před škodlivými agresory. O zklidnění, celkovou regeneraci a suché a poškozené konečky se postará komplex nutrientů zahrnující panthenol, hydrolyzovaný pšeničný protein a včelí med.

Šampon Apivita obsahuje 86 % složek přírodního původu, proto jsem byla lehce skeptická. U přírodních šamponů jsem zvyklá, že příliš nepění. Což pro mé husté a u konečků suché vlasy není optimální. 

Šampon Apivita mě však příjemně překvapil nejen svou bylinkovou a nevtíravou vůní. Ale také tím, že na jedno umytí své hřívy jsem vypotřebovala jen malé množství přípravku. Šampon totiž dostatečně pěnil. Vlasy zanechal krásně vyživené bez známek vysušení.

Kondicionér na mastné kořínky a suché konečky Oily Roots Dry Ends od Apivita

Kondicionér na mastné kořínky a suché konečky Apivita Oily Roots Dry Ends vrací rovnováhu vlasům, které se mastí a chybí jim výživa. Vyrovnává nadměrnou produkci mazu.

Tip: Před každým mytím vlasy nezapomeňte pročesat. Vyhnete se tak zacuchání a lámání v průběhu očisty.

Díky extraktům z kopřivy, propolisu, rozmarýnu a osvěžujícím esenciálním olejům šalvěje a grapefruitu jsou kadeře nadýchané a hedvábně lesklé. Složení je velmi podobné jako u šamponu. Kondicionér má navíc velmi příjemnou texturu a bylinkovou vůni.

Mastné kořínky a suché konečky vlasů? Vyzkoušejte značku Apivita
Vlasová kosmetika Apivita vlasy vyživuje a chrání před poškozením. Zklidňuje pokožku hlavy a reguluje mazotok.

Kondicionér jsem používala po každém mytí vlasů. Nanesla jsem ho do délek a ke konečkům a nechala působit jen několik minut. Už během oplachování jsem cítila, jak jsou mé kadeře jemné. 

Po použití Apivita šamponu v kombinaci s kondicionérem byly mé vlasy krásně hebké, u kořínků vzdušné. Po dlouhé době jsem měla pocit, že přípravky hřívu nezatížily, ale skutečně vyživily.

Hydratační kondicionér Hydration od Apivita

Druhý kondicionér, který jsem během svého testování vyzkoušela, byl Apivita Hydration – hydratační kondicionér s kyselinou hyaluronovou a aloe vera. Tento přípravek má za úkol udržet vlhkost uvnitř vlasového vlákna. Naše kadeře totiž potřebují hydrataci úplně stejně jako pokožka.

 

Kondicionér zabraňuje třepení konečků a omezuje krepatění. Chrání kadeře před vnějšími stresory. Zanechává je pružné, poddajné a hebké. Díky tomu byla finální úprava a styling o poznání jednodušší. Po vysušení byly kadeře jemné a uhlazené jako od žehličky na vlasy.

Hydratační vlasová maska Hydration od Apivita

Čtvrtým a posledním přípravkem v testování, byla hydratační maska. Poskytuje intenzivní hloubkovou hydrataci. Podporuje regeneraci vlasů, zabraňuje jejich lámání a chrání je.

Mastné kořínky a suché konečky vlasů? Vyzkoušejte značku Apivita
Hydratační vlasová maska od značky Apivita hloubkově vyživuje a posiluje kadeře. Usnadňuje rozčesávání a styling.

Maska Apivita nádherně a jemně voní. Tuto vůni ucítíte po celý den, což je pro mě velké plus. Masku jsem na vlasy nanášela jako poslední krok po nanesení šamponu a kondicionéru a už během oplachování jsem věděla, že tohle je přesně to, co mé vysušené konečky potřebovaly.

Díky této masce je rozčesávání mokrých vlasů velmi snadné. Stejně jako jejich následná úprava. Vlasy se nekrepatí. Konečky jsou vyživné. V kombinaci se šamponem Apivita vidím podstatný rozdíl i u kořínků vlasů.

Jaký je můj verdikt? Upřímně jsem z vlasové kosmetiky značky Apivita naprosto nadšená a doporučuji ji všem. Kromě těchto přípravků najdete v portfoliu značky Apivita širokou škálu kosmetických řad, které se zaměřují na různé typy vlasů. 

Hledáte to pravé pro svou hřívu? Nechte si poradit od dermoporadkyň v dermocentrech lékáren Dr. Max. Doporučí to nejlepší pro vaše kadeře a pomohou s výběrem.

Články k tématu Mastné kořínky a suché konečky vlasů? Vyzkoušejte značku Apivita

  • Nestihli jste se objednat ke kadeřníkovi a vaše vlasy už volají o pomoc? Práci kadeřníků doma asi zcela nenahradíme, avšak za pomoci kvalitních produktů můžeme vlasům dopřát péči, kterou jistě ocení. Na co byste se tedy v péči o vaše vlasy měli zaměřit a po jakých produktech sáhnout?
  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Suchá pokožka dovede potrápit celoročně. A bohužel se jí nevyhneme ani bezprostředně po koupání. Kromě toho, že suchá pleť nevypadá hezky, necítíte se kvůli ní dobře. Čeho bychom se v péči o suchou pokožku měli vyvarovat, aby byla i po koupeli hydratovaná a vyživená?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora