Chcete svěží a krásnou pleť? Základem je hydratace

9. 8. 2023 · 4 minuty čtení

Hydratace, hydratace, a ještě jednou hydratace. Nepodceňujte ji, ať už v podobě přípravků určených na pleť nebo vnitřní hydrataci v podobě dostatečného množství vody.

Markéta Kejdušová, Dis.
Markéta Kejdušová, Dis.
Chcete svěží a krásnou pleť? Základem je hydratace

Proč je důležité dodržovat pitný režim

Bez vody se zkrátka neobejdeme. Aby pokožka byla hladká, rozjasněná a nevykazovala známky povadlé pleti, dopřejte si během dne až dva litry vody nebo neslazených nápojů. Například čaj s ostropestřcem, který podporuje normální funkci jater, přispívá k pročištění a působí jako antioxidant, což se projeví i na očistě pleti. 

Dostatečné množství tekutin vám také pomůže s vyplavováním škodlivých látek, které se v těle nashromáždily. Věděli jste, že pravý poctivý vývar se rovněž počítá do doplnění potřebných denních tekutin, a navíc obsahuje kolagen? Úlohou kolagenu je udržovat pokožku krásnou. 

Toužíte po svěží a krásné pleti? Základem je hydratace
Aby pokožka byla hladká, rozjasněná a nevykazovala známky povadlé pleti, dopřejte si během dne až dva litry vody nebo neslazených nápojů.

Jaké doplňky stravy podporují krásnou pleť

Nebo můžete vyzkoušet doplněk stravy Dr. Max Collagen drink. Je dostupný v praktických sáčcích a má limetkovo-citrónovou příchuť. Stačí ho smíchat s obyčejnou vodou. A během chvilky máte připravený osvěžující a výživný drink. 

Obsahuje kolagen, hyaluronát sodný, biotin, zinek a vitamin C.

  • Biotin pomáhá udržet normální stav pokožky a vlasů,
  • zinek podporuje zdravé vlasy, nehty a zdravou pokožku,
  • vitamin C přispívá ke správné tvorbě kolagenu pro normální funkci pleti.

Pleť hýčkejte i zvenčí – vsaďte na vyživující kosmetiku

Hydrataci zevnitř doplňte i vhodnou pleťovou kosmetikou. Doporučuji rozjasňující péči Glow up Water Essence z řady EAU Thermale od značky Uriage.

Unikátní složení přípravku na hydrataci pleti posiluje ochrannou bariéru pokožky. Ta se díky tomu stává odolnější vůči působení vnějšího prostředí.

Pleť lépe zabraňuje vypařování vody a zachovává si dostatečnou hydrataci. Podporuje vyhlazení drobných vrásek, které vznikly právě dehydratací. Obsahuje kyselinou hyaluronovou, minerály a stopové prvky.

Rozjasňující péči aplikujte ráno a/nebo večer na celý obličej, na dokonale očištěnou a osušenou pleť. Můžete použít samostatně či v kombinaci s vaší každodenní péčí, před použitím krému. Pokud vaše tvář prahne po hydrataci, podívejte se i na další produkty z péče o pleť a dopřejte jí lásku, jakou si zaslouží.

Články k tématu Chcete svěží a krásnou pleť? Základem je hydratace

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Markéta Kejdušová, Dis.
Markéta Kejdušová, Dis.
Má cesta k dermoporadenství začala v roce 2010, kdy jsem po ukončení studia na VOŠ E.Pöttingea v Olomouci nastoupila do lékárny Dr. Max na pozici farmaceutický asistent. V roce 2016 jsem se specializovala na obor dermokosmetika, kterému se intenzivně věnuji doteď. Mám za sebou řadu školení od specializovaných dermo firem a stále se dál v oboru vzdělávám.
Číst více od autora
O autorovi
Markéta Kejdušová, Dis.
Markéta Kejdušová, Dis.
Má cesta k dermoporadenství začala v roce 2010, kdy jsem po ukončení studia na VOŠ E.Pöttingea v Olomouci nastoupila do lékárny Dr. Max na pozici farmaceutický asistent. V roce 2016...
Číst více od autora