Test produktů na problematickou pleť: Které se osvědčily?

7. 6. 2023 · 8 minut čtení

Sklony k akné, pupínky či černé tečky. Ti šťastnější z nás si tohle nepříjemné období odbyli v pubertě a v dospělosti mají normální pokožku. To však není můj případ. Zjistěte, jaké přípravky na problematickou pleť jsem si oblíbila.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Test produktů na problematickou pleť: Které se osvědčily?

Můj marný boj s pupínky

Dříve jsem si myslela, že se problematická pleť týká jenom dívek v pubertě. Proto jsem byla ráda, že se bez nich mé dospívání obešlo.

To se bohužel změnilo úderem 20. narozenin. A dá se říct, že s problematickou pletí bojuji doteď. Když se můj obličej proměnil téměř ze dne na den, myslela jsem si, že je to pouze dočasné. To jsem se ale pěkně spletla. Z chvilkové nepříjemnosti se stal téměř marný boj.

Testuji produkty na problematickou pleť: Co mi nejvíce pomohlo?
Testovala jsem produkty z řady Hyséac. Jak jsem s nimi byla spokojená?

Bohužel, čím víc jsem se snažila uhrů zbavit, tím to bylo jen horší. Moje pleť byla vysušená a podrážděná.

V tu chvíli jsem si řekla dost a se svým problémem se svěřila odbornici – dermoporadkyniv dermoporadně lékáren Dr. Max. Tehdy se mi poprvé dostaly do ruky produkty z řady Hyséac od značky Uriage.

A protože vím, že jakákoliv dobrá rada a recenze na produkty na problematickou pleť jsou nad zlato, vyzkoušela jsem některé produkty za vás. A dnes vám přináším recenzi na čtyři produkty z této řady.

Čisticí krém na vysušenou pleť Hyséac Uriage

Do rukou se mi dostaly dva produkty na vysušenou pleť – tento čisticí krém a regenerační krém. Čisticí krém se používá na navlhčený obličej. Pořádně jej musíte napěnit a poté obličej opláchnout. Používala jsem ho vždy večer před spaním na odlíčenou pleť.

Krém zanechal pokožku vláčnou a bez pocitu pnutí. Navíc měl velmi příjemnou krémovou konzistenci a po jeho použití byla má pleť viditelně hydratovaná, jemná a vyživená. 

Regenerační krém pro vysušenou pleť R Hyséac Uriage

Jak jsem psala výše, druhý produkt na vysušenou pleť byl tento regenerační krém, který je možné používat ráno i večer. Jedná se o lehký a nemastný krém, který se do pleti rychle vstřebává a zároveň ji hydratuje, což můžu i potvrdit.

Již po prvním použití mi zmizely vysušené mapy na čele i bradě. Zároveň byla má pleť na dotek mnohem jemnější. Velkým plusem tohoto výrobku je i jeho obal, nebo spíše aplikátor. Není to jako u jiných krému, kdy do nich musíte prstem sáhnout, Hyséac R jde vymáčknout přímo na prst, což ocení všechny ženy s dlouhými nehty.

Adstringentní pleťová voda na mastnou pleť Hyséac Uriage

Ačkoliv je má pleť spíše suchá, během dne se mi mastí v T-zóně. Proto jsem po konzultaci vybrala i dva produkty, které jsou určeny přímo na mastnou pleť. Ty jsem na svou pleť aplikovala každé ráno.

Testuji produkty na problematickou pleť: Co mi nejvíce pomohlo?
Se svým problémem se svěřila odbornici – dermoporadkyni v dermoporadně lékáren Dr. Max. Tehdy se mi poprvé dostaly do ruky produkty z řady Hyséac od značky Uriage.

Pleťovou vodou jsem si obličej pomocí vatového tampónku vyčistila a až poté nanesla krém. Pleťová voda mi obličej dokonale vyčistila. Zároveň jej zmatnila a připravila na další péči.

Tato pleťová voda má stahující účinky a uvolňuje ucpané póry. I když jsem po použití cítila menší pnutí na obličeji, po chvilce to ustálo a já mohla nanést krém.

Komplexní péče na mastnou pleť Hyséac 3-Regul Uriage

Posledním produktem, který jsem testovala, byl tento krém. Na obličej jsem ho nanášela každé ráno po použití pleťové vody. Krém předchází tvorbě pupínků a černých teček. Zároveň reguluje mazotok, což bylo něco, co jsem během dne opravdu potřebovala. A i když jsem krém používala pod make-up, to, co slíbil, to také splnil. 

Byla jsem zvyklá u sebe neustále nosit pudr, abych mohla T-zónu během dne přepudrovat, to ale po nanesení tohoto krému nebylo potřeba. Po celém dnu se má pleť viditelně méně mastila a vypadala stejně, jako když jsem si ráno nanesla make-up. Navíc i tento krém obsahoval praktický aplikátor, tak jako jako Hyséac R.

Jak bych tedy produkty z řady Hyséac od značky Uriage zhodnotila? Pleť je viditelně hydratovaná, zklidněná a čistá, bez černých teček. Velkou výhodou, tedy alespoň pro mě, je i jemná a příjemná vůně všech těchto produktů, která není nijak intenzivní. 

Takže pokud i vy bojujete s problematickou pletí, produkty z řady Hyséac můžu jenom doporučit!

Články k tématu Test produktů na problematickou pleť: Které se osvědčily?

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora