Physicians Formula: Test produktů – který se vyplatí koupit?

23. 8. 2023 · 4 minuty čtení

Značka Physicians Formula nabízí dekorativní a pečující kosmetiku bohatou na vyživující složky. Ať už hledáte bronzer pro zlatavě opálený vzhled, řasenku, která vykouzlí podmanivý pohled či rtěnku pro speciální příležitosti, přijdete si na své. Jak jejich produkty obstály v běžném denním režimu? 

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Physicians Formula: Test produktů – který se vyplatí koupit?

K testování jsem dostala čtyři produkty – bezolejové zpevňující sérum Rosé All Day, krémovou rtěnku Murumuru Butter Lip Cream, řasenku Lash Mixologist Mascara a legendární Butter Bronzer s brazilským máslem Murumuru v odstínu Light Bronzer. Tyto produkty jsem používala každý den a zkoušela co umí a co vydrží. Tak se pojďme společně podívat na to, jak dopadly.

Bezolejové zpevňující sérum Rosé All Day Physicians Formula

Jedná se o sérum, které se používá pod krém na obličej i jako báze pod make-up. Pleť zklidní, rozjasní a zpevní. Hned na první pohled mě zaujalo svým obalem. Působí jemně a žensky. Po otevření se z lahvičky line nádherná vůně růže damašské. Díky tomu máte pocit, že na svůj obličej pokládáte opravdové plátky růží. 

Testování produktů Physicians Formula: Který se vyplatí koupit?
Sérum se používá pod krém na obličej i jako báze pod make-up. Pleť zklidní, rozjasní a zpevní.

Již delší dobu mě trápí problematická pleť. Proto jsem měla menší obavy, jestli mi sérum sedne a stav pokožky nezhorší. Sérum je však vhodné pro všechny typy pleti, i pro tu se sklonem k akné. 

Nanášela jsem ho a vždy po vyčištění před nanesením pleťového krému a make-upu. Dávkuje se pomocí kapátka, což je za mě bohužel trochu nešťastný způsob. Z kapátka jsem ho totiž musela dostávat i na několikrát. Naštěstí tuhle menší komplikaci vynahradilo svými účinky.

Po nanesení na obličej sérum stále nádherně voní. A díky malým třpytkám dodává pleti svěží a zdravý vzhled, který trvá po celý den.

Jelikož mám problematickou pleť, během dne se mi začne lesknout T-zóna. Díky séru se má pokožka uklidnila. Stále se mírně mastí, ale už ne tolik. Stačí během dne obličej lehce přepudrovat.

Rtěnky Physicians Formula 

Rtěnky Physicians Formula rty zjemňují, vyživují a chrání. Po nanesení byly mé rty krásně vláčné, vyživené a i po celém dni nošení na nich zůstal jemný pigment. Díky šťavnaté ovocné vůni si je oblíbí úplně každý.

Testování produktů Physicians Formula: Který se vyplatí koupit?
Po nanesení rtěnky od Physicians Formula byly mé rty krásně vláčné, vyživené a i po celém dni nošení na nich zůstal jemný pigment. Díky šťavnaté ovocné vůni si ji oblíbí úplně každý.

Rtěnky Physicians Formula bych doporučila všem, koho trápí suché rty. Jestli hledáte přípravky, které nevysouší, ale vyživí, mohu jenom doporučit.

Tip: Pokud toužíte po dokonalých konturách kolem rtů, pomozte si štětečkem. S ním je to hned jednodušší.

Řasenka Lash Mixologist Mascara Physicians Formula

Řasenka obsahuje dva kartáčky – jeden na objem, druhý na prodloužení řas. Je tedy jen na vás, který zrovna použijete. Jelikož mám ráda výrazné řasy, používala jsem oba dva. 

Nejprve jsem řasenku aplikovala kartáčkem na objem. Až poté jsem nanesla druhou vrstvu kartáčkem, který mi řasy prodloužil. 

A výsledek? Když jsem použila oba dva kartáčky, řasy byly husté, dlouhé a výrazné. Oceňuji i opravdu černou a výraznou barvu řasenky. Film former rostlinného původu zlepšuje přilnavost barvy, dodá řasám flexibilitu a elasticitu. 

Butter Bronzer s brazilským máslem Murumuru Physicians Formula

Jak se říká, to nejlepší na konec. Každý si, co se týče líčení, potrpí na něco jiného. Mým číslem jedna jsou bronzery a tvářenky. Proto jsem se na tento bronzer opravdu těšila.

Testování produktů Physicians Formula: Který se vyplatí koupit?
Bronzer se snadno rozetře do ztracena a perfektně splyne s make-upem. Tvář byla po aplikaci příjemně hebká a vláčná. Třpytivý efekt ji krásně projasní.

Na první pohled zaujme barevným obalem. A po otevření potěší příjemnou letní vůní piña colady. Textura bronzeru je krémová. Stačí ho jen malé množství. 

V balení kromě zrcátka najdete také houbičku. Já ho ale nanášela svým štětcem, na který jsem zvyklá. A to postupnými tahy, které opisují číslici 3. Přípravek aplikujte podél spánků na hranici vlasové linie, pod lícní kostí a zpět na čelist kolem brady do ztracena. 

Bronzer se snadno rozetře do ztracena a perfektně splyne s make-upem. Díky bohaté textuře nevytváří nevzhledné mapy. Tvář byla po aplikaci příjemně hebká a vláčná. Třpytivý efekt projasní a podpoří opálený vzhled. 

Tip: Bronzer můžete použít nejenom při konturování, ale také jako tvářenku či oční stíny. 

Jaký je můj verdikt? Produkty Physicians Formula mě příjemně překvapily. Nikdy by mě nenapadlo, že se i v lékárně dá koupit dekorativní kosmetika, ke které se budu ráda vracet. Bez výčitek ji tedy můžu doporučit každému z vás. Ať už máte problémy s pletí, nebo jen hledáte kvalitní produkty. 

Články k tématu Physicians Formula: Test produktů – který se vyplatí koupit?

  • Dekorativní kosmetika je můj koníček. Kdybyste se podívali do mé kosmetické taštičky, na první pohled by vám bylo jasné, že rtěnky, především ty matné, jsou mým číslem jedna. Matné rtěnky jsou na trhu již několik let a oblíbili si je nejenom modelky a make-up artisti. Tento styl líčení si zamilovaly miliony žen po celém světě, a to včetně mě.
  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora