Tělové oleje: Jak je správně používat, aby pokožce prospěly?

13. 7. 2023 · 6 minut čtení

Tělová mléka a tělové krémy máme na poličce všichni. V posledních letech však roste také popularita tělových olejů. A já osobně na pár z nich nedám dopustit. Dokonce jsem je zařadila do žebříčku svých top produktů. Jak používat tělový olej, aby pleti prospíval? A který vybrat?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Tělové oleje: Jak je správně používat, aby pokožce prospěly?

Kdy sáhnout po tělovém oleji

I přesto, že tělový olej dokáže v pokožce udržet dostatečnou vláhu a zvyšuje její ochrannou bariéru, při nesprávném použití můžeme dehydratovanou pokožku ještě více podráždit. Jestliže je vaše pokožka extrémně vysušená, doporučujeme tělový krém i olej kombinovat. Nejprve naneste vrstvu krému, která proniká hlouběji, a následně ji zafixujte nanesením oleje.

Poznejte výhody tělových olejů

Velkým plusem tělových olejů je, že jsou všestranné. Pokud si tedy nevyberete namíchaný olej, který má řešit určitý problém (strie, celulitidu atd.), můžete ho používat nejen na nohy, ruce a další, ale i na obličej a vlasy. S jednou lahvičkou si vystačíte na úplně celé tělo.

Tělové oleje: Jak je správně používat, aby pokožce prospěly?
Čisté oleje bez příměsí mají všestranné použití. Stačí lahvička jednoho přípravku na celé tělo včetně vlasů.

Jak správně tělové oleje používat

Aby vám tělový olej dobře sloužil a přinesl kýžený efekt, je nutné jej i správně používat. Když totiž olej aplikujete na pokožku nesprávným postupem, výsledek nebude takový, jak jste si představovali.

Tělové oleje jdou ruku v ruce vodou. K tomu, aby ukázaly, co skutečně umí, musíte pokožku před aplikací nejprve navlhčit. Nejideálnější tedy je, když tělové oleje na tělo nanesete bezprostředně po koupeli. Díky vodě se olej do vaší pokožky lépe vstřebá a bude vám stačit menší množství.

Jak vybrat tělový olej

Na úplném začátku byste si měli vybrat, zda chcete používat čistě přírodní oleje, jako je například arganový či kokosový olej, nebo dáte přednost namíchanému olejíčku, který obsahuje přírodní složky obohacené o další prospěšné látky.

Jak jsem slíbila, na závěr tohoto článku představím své oblíbené produkty z řad tělových olejů, které v mé kosmetické taštičce nesmí chybět.

Jestli nemáte rádi pocit mastnoty, na e-shopu Dr. Max zakoupíte Zázračný olej Huile Prodigieuse od značky Nuxe. Jedná se o suchý olej, který můžete používat na celé tělo, včetně obličeje i vlasů. Jeho jemně medová vůně je jednoduše famózní. 

Na léto si navíc ještě pořizuji Zázračný olej se třpytkami Huile Prodigieuse GOLD značky Nuxe. Opálené pokožce dodá ten správný bronzový nádech. Velice příjemný je i pečující tělový olej Body od Avene, který ma suchý a hedbábný efekt. Zklidňuje, zjemňuje a rozjasňuje. Podívejte se na kompletní nabídku olejů od značky Nuxe a vyberte si ten svůj.

Tělové oleje: Jak je správně používat, aby pokožce prospěly?
Rozhodněte se, zda chcete používat čistě přírodní oleje, jako je například arganový či kokosový olej, nebo dáte přednost namíchanému olejíčku, který obsahuje přírodní složky obohacené o prospěšné látky.

A samozřejmě nesmím zapomenout ani na Glamour Beauty oil od Nuance, který chrání před vnějšími agresory a dokonale vyživí. 

Asi jako každá žena, i já se potýkám s celulitidou a jemnými striemi na hýždích. Tyto partie si každý večer masíruji tělovým olejem od Eucerinu, který zmírňuje hloubku strií a jejich začervenání. Prohlédněte si i další olejíčky na strie.

Z tělového oleje budete stejně nadšení jako já. Stane se vaším každodenním pomocníkem v péči o pokožku. Pokud byste s výběrem potřebovali poradit, neváhejte a obraťte se na dermoporadkyně v dermocentrech lékáren Dr. Max.

Články k tématu Tělové oleje: Jak je správně používat, aby pokožce prospěly?

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora