Suchá pokožka po koupání: 4 chyby, kterých se vyvarovat

13. 4. 2023 · 4 minuty čtení

Suchá pokožka dovede potrápit celoročně. A bohužel se jí nevyhneme ani bezprostředně po koupání. Kromě toho, že suchá pleť nevypadá hezky, necítíte se kvůli ní dobře. Čeho bychom se v péči o suchou pokožku měli vyvarovat, aby byla i po koupeli hydratovaná a vyživená?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Suchá pokožka po koupání: 4 chyby, kterých se vyvarovat

Proč je lepší sprcha než koupel?

Pokud vás trápí suchá pokožka těla, je lepší upřednostnit sprchu před vanou. Koupel v horké vodě může vaši pokožku ještě více vysušit – horká voda a pečující přípravky ji během koupele zbavují přirozeného tělesného mazu. Mějte však na paměti, že ani ve sprše byste neměli trávit mnoho času a ani nenastavovat příliš horkou vodu. Zkuste se sprchovat co nejkratší čas a nejlépe vlažnou vodou.

Tip: Nedokážete si svůj dlouhý den představit bez pořádné koupele? Do vany kápněte několik kapek esenciálních olejů vhodných do koupele, anebo pár kapek sprchového oleje.

Tuhé mýdlo, nebo sprchový krém?

Tuhá mýdla, šampony či klasické sprchové gely můžou pokožku těla také odmastit, čímž nadělají více škody než užitku. Vyzkoušejte sprchové krémy nebo sprchové oleje nejlépe s neutrální hodnotou pH. Ty pokožce neubírají její přirozený maz, který ji chrání.

 

Uriage Xémose Zklidňující mycí olej je ultra jemný čisticí přípravek, který byl vytvořen pro pokožku suchou nebo se sklony k atopii. Přípravek je šetrný, neobsahuje mýdlo ani parfém. Olejová struktura gelu zanechává na pokožce hydratační a ochranný film. Tlumí pocit nepohodlí a redukuje pnutí díky termální vodě Uriage. Ta je přirozeně bohatá na minerální soli a stopové prvky. Zároveň během sprchování vytváří štít proti vysušujícím účinkům tvrdé vody.

Suchá pokožka po koupání: jak se jí vyhnout?
Sprchové krémy nebo sprchové oleje s neutrální hodnotou pH neubírají pleti přirozený maz, který ji chrání.

I způsob utírání ručníkem dokáže divy

Za vysušenou pokožkou může být také příliš drsné zacházení ručníkem při utírání. Pokožku byste měli ručníkem jemně osušovat, spíše lehce přikládat, nikoliv drhnout. Nešetrným utíráním můžete pleť ještě více podráždit, což může způsobit nepříjemné pocity diskomfortu a pnutí.

Suchá pokožka po koupeli – dávejte si pozor na styl utírání ručníkem.
Pokožku ručníkem pouze jemně osušte. Spíše lehce přikládejte, nedrhněte. Jinak hrozí další podráždění.

Jak pečovat o suchou pokožku po koupeli

Po sprchování je velmi důležité na suchou pokožku co nejdříve aplikovat vhodné přípravky, které ji hydratují a chrání – na to nezapomínejte!

Uriage Bariéderm Dermatologický Cica-olej pokožku zvláčňuje, napomáhá předcházet tvorbě strií, koriguje viditelnost již vzniklých nedokonalostí a obsahuje až 99,9 % přírodních složek. 

Po aplikaci je pokožka pružná, vyživená a dostatečně hydratovaná. Navíc má Cica-olej příjemnou nemastnou konzistenci, takže po nanesení nemusíte čekat na zaschnutí.

Články k tématu Suchá pokožka po koupání: 4 chyby, kterých se vyvarovat

  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
  • Suché a zničené vlasy po létě dovedou potrápit. I když se během letních měsíců snažíme naše kadeře před sluníčkem, mořskou solí a chlorovanou vodou chránit pomocí vyčesaného drdolu nebo klobouku, poškození se bohužel nevyhneme. Jak tedy hřívě po létě navrátit ztracený lesk a vrátit ji zpět do formy?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora