Proč používat termální vody? Vaše pokožka si je zamiluje

13. 6. 2023 · 5 minut čtení

Pokud ve vaší kosmetické výbavě chybí lahvička s termální vodou, nejvyšší čas to napravit. Osvěžení není to jediné, co nabídnou. V čem jsou termální vody tak skvělé a jak mohou vaší pleti prospět? Poradíme, jakou vybrat.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Proč používat termální vody? Vaše pokožka si je zamiluje

Jestli jste termální vodu nikdy nezkoušeli, určitě vás zajímá, co je na nich tak skvělého. Testovala jsem je několik měsíců a okamžitě jsem si je zamilovala. Tak se pojďme společně podívat na to, proč stojí za to si jednu z nich pořídit.

Co je to termální voda?

Není voda jako voda. Ta termální se od té obyčejné hodně liší. Termální voda putuje vrstvami zemské kůry. Jelikož má vysokou teplotu, rozpouští některé horniny.

A tak na sebe váže nejrůznější minerály a stopové prvky – nejčastěji železo, hořčík, draslík, sodík, vápník nebo zinek.

Jak termální vodu používat?

Termální vodu zakoupíte v lahvičce s rozprašovačem – její aplikace je díky němu velmi jednoduchá. Výhodou termální vody je také to, že ji můžete použít ráno na vyčištěnou pleť, ale i v průběhu dne přes make-up jako fixační a hydratační přípravek. Čím je prospěšná a na co vše se dá použít?

  • pro rychlé osvěžení pleti
  • po opalování
  • při pocitu diskomfortu a podráždění pokožky
  • na uklidnění pokožky po depilaci nebo holení
  • na fixaci make-upu
  • na zklidnění pleti po odlíčení
  • po drobném kosmetickém zákroku
  • na zklidnění podrážděné pleti způsobené nošením roušky a respirátoru

Regeneruje a vyživuje pleť. Zanechá ji zklidněnou, příjemně hebkou a hydratovanou. Zároveň posiluje její přirozenou ochrannou bariéru, takže ji činí odolnější vůči škodlivým vlivům. Při výběru navíc nemusíte řešit svůj věk, ani typ pleti – hodí se totiž pro každého z nás.

Proč používat termální vodu? Vaše pokožka si ji zamiluje
Termální voda obsahuje nejrůznější minerály a stopové prvky, které pleti prospívají – nejčastěji železo, hořčík, draslík, sodík, vápník nebo zinek.

Jakou termální vodu vybrat?

Jestliže si s výběrem té správné termální vody nejste jistí, obraťte se na dermoporadkyně v dermocentrech lékáren Dr. Max. 

Rozhodně ale neuděláte chybu, když se při nákupu budete řídit následujícím: čím více minerálů termální voda obsahuje, tím lépe.

Za sebe vám mohu doporučit následující, které jsem vyzkoušela:

  • Uriage EAU Thermale termální voda
  • Vichy EAU Thermale termální voda
  • La Roche-Posay Eau Thermale termální voda
  • Avene EAU Thermale termální voda

Má pleť byla po použití příjemně vláčná a hydratovaná. Termální vody jsou skvělé nejen pro zklidnění pleti, ale i jako příjemné osvěžení a vzpruha během dne, například v kanceláři či během letních veder. Vyberte si tu svou!

Články k tématu Proč používat termální vody? Vaše pokožka si je zamiluje

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora