Pleť v menopauze: Jaké změny vás čekají?

16. 5. 2023 · 4 minuty čtení

Příchod menopauzy kromě ztráty menstruace doprovází i další fyzické změny. Jak se tento velký milník v životě každé ženy projeví na kvalitě pleti? Pojďme se společně podívat, na co se připravit a jaké produkty zvolit, aby vaše tvář jenom zářila.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pleť v menopauze: Jaké změny vás čekají?

Jak se pleť během menopauzy mění?

Menopauza nastupuje zhruba mezi 45. a 55. rokem života, ve výjimečných případech i dříve. Slábne funkce vaječníků a dochází k hormonální nerovnováze. Ta má vliv, kromě ztráty menstruačního cyklu a plodnosti, také na vzhled a kvalitu pokožky. Jaké změny v tomto období očekávat?

  • pleť je náchylná k vysoušení, ztrácí elán 
  • začíná se také ztenčovat a být citlivější
  • pokožka přichází o pevnost
  • objevují se další vrásky, zejména kolem očí a úst 
  • vlivem hormonálních změn se mohou rozvinout problémy s pletí (pupínky atd.)
  • objevují se stařecké skvrny a žilky
  • tvoří se tmavší chloupky nad horním rtem a na bradě

Fyzickým změnám se nevyhnete. Avšak se správnou péčí a vhodnými produkty je můžete zmírnit. A zároveň zachovat zářivý, svěží vzhled své tváře. Zaměřte se na výživu a hydrataci. 

Jakou kosmetiku zvolit během a po menopauze?

Hydratace pleti je zásadní v každém věku. Ať už je vám dvacet, anebo právě procházíte menopauzou. Rozdíl je jen ve zvolených produktech. Zralá pleť má přeci jen trochu jiné potřeby než pleť mladá. A proto se vyplatí v obchodě sáhnout po odpovídající krabičce.

Pleť v menopauze: Na tyto změny se připravte
Změny v menopauze neovlivníme. Pokud se ale budete o svou pokožku svědomitě starat, odmění se vám v podobě svěžího, zářivého vzhledu.

Doporučujeme produkty značky Nuance z řady Supreme Lifting, které jsou určené pro věkovou kategorii 40+. V této zlato-černé řadě najdete denní i noční krém, sérum pro všechny typy pleti a oční krém. Přípravky zanechávají pokožku vypnutou, vyživenou a zářivou. Komplex přírodních účinných látek napomáhá zmírnit projevy stárnutí. Redukuje vrásky a navrací pružnost.

Pokud hledáte produkty, které jsou určené přímo pro potřeby pleti po menopauze, vyzkoušejte ty od Vichy z řady Neovadiol. Obnovují pružnost a elasticitu. Redukují pocity diskomfortu a tvářím navrací plnost. Pleť je dokonale zklidněná, hydratovaná a svěží.

Jestli vás v období menopauzy nebo po ní trápí nejednotný vzhled pleti či pigmentové skvrny, potěší vás produkty značky Eucerin z řady AntiPigment. Účinně redukují tmavé skvrny a brání jejich opětovnému výskytu. Používejte je pravidelně a odměnou vám bude krásně zářivá a sjednocená pokožka. 

Články k tématu Pleť v menopauze: Jaké změny vás čekají?

  • Nestihli jste se objednat ke kadeřníkovi a vaše vlasy už volají o pomoc? Práci kadeřníků doma asi zcela nenahradíme, avšak za pomoci kvalitních produktů můžeme vlasům dopřát péči, kterou jistě ocení. Na co byste se tedy v péči o vaše vlasy měli zaměřit a po jakých produktech sáhnout?
  • Jen těžko byste hledali někoho, kdo ještě nevyzkoušel jakýkoliv kolagen. Jenže ne každý z nich splní to, co slibuje, a i já jsem se již několikrát napálila. Má poslední recenze na kolagen byla u vás velmi oblíbená, a proto jsem se rozhodla vyzkoušet další. Tentokrát se mi do rukou dostal doplněk stravy s kolagenem Dr. Max Collagen Drink, tak se pojďme podívat na to, jak si vedl.
  • Suchá pokožka dovede potrápit celoročně. A bohužel se jí nevyhneme ani bezprostředně po koupání. Kromě toho, že suchá pleť nevypadá hezky, necítíte se kvůli ní dobře. Čeho bychom se v péči o suchou pokožku měli vyvarovat, aby byla i po koupeli hydratovaná a vyživená?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora