Péče o oční okolí: Jak zmírnit tvorbu vrásek?

14. 6. 2023 · 5 minut čtení

Když je nám kolem dvaceti let, péči o oční okolí příliš neřešíme. Málokoho by však napadlo, že se první projevy stárnutí očního okolí začínají objevovat již kolem 25. roku věku. Kolem třiceti let jsou již patrné jemné vrásky, které se s přibývajícími léty jen prohlubují. Jak tento proces zpomalit? A co kruhy pod očima, dá se s nimi něco dělat?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Péče o oční okolí: Jak zmírnit tvorbu vrásek?

Kromě vrásek kolem očí nás často trápí i nežádoucí tmavé kruhy a povislá pokožka. Aby náš pohled působil déle mladě a svěže, péče o oční okolí by se pro nás měla stát neodmyslitelnou součástí denní i noční rutiny. Jak se tedy o tuto citlivou a jemnou část našeho obličeje starat?

Jak správně odličovat oční okolí

Základem správné péče nejenom o pleť, ale také o oční okolí, je jemné, ale důkladné odlíčení. Vyhnout byste se měli produktům, které pokožku vysušují. Volte takové, které jsou určené přímo na oční okolí. Jestliže k odlíčení používáte odličovací tamponky, vybírejte ty, které jsou vyrobeny ze 100% bavlny.

Péče o oční okolí: Se správnou péčí zmírníte tvorbu vrásek i kruhy pod očima.
Aby náš pohled působil déle mladě a svěže, péče o oční okolí by se měla stát neodmyslitelnou součástí denní i noční péče.

Jak aplikovat kosmetiku na oční okolí

Abyste aplikací přípravku oči nepodráždili, měli byste zvolit takový produkt, který je na tuto oblast přímo určený. Vyzkoušet můžete produkty od značky Nuance, která jich nabízí hned několik:

Oční krém Hyaluron Active
Oční krém Anti-Ageing Complex
Oční krém Caviar and Pearl Absolute
Oční krém Supreme Lifting

Přiměřené množství produktu následně naneste na předem vyčištěnou pleť nejlépe ráno a večer.

Krém poté pomocí poklepávání prstů vmasírujte do pokožky očního okolí. Poklepávání směřujte nejprve od vnitřního koutku k vnějšímu a od vnějšího koutku opět směrem k vnitřnímu. 

Jestliže si nejste jistí, jak krém aplikovat, jednoduchý návod naleznete v našem videu níže.

Nevíte, který přípravek zakoupit? Poraďte se s dermoporadkyní v dermocentrech lékáren Dr. Max, kde vám pomohou vybrat tu nejvhodnější podle vašeho typu pleti.

Články k tématu Péče o oční okolí: Jak zmírnit tvorbu vrásek?

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora