Jak pečovat o pleť na podzim? Zvolte kyselinu hyaluronovou

8. 6. 2023 · 5 minut čtení

Se změnou ročního období na řadu přichází také změna kosmetických přípravků, které pravidelně používáme. Během chladných měsíců může být naše pokožka vysušená, citlivá a unavená. Jak by tedy měla vypadat péče o pleť na podzim a jaké přípravky nejlépe zvolit?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak pečovat o pleť na podzim? Zvolte kyselinu hyaluronovou

Výhody kyseliny hyaluronové – proč ji používat?

To nejlepší, co pro svou pleť můžete v tomto ročním období udělat, je důkladná hydratace. S tou nám pomůže kyselina hyaluronová.

Přípravky z řady Hyaluron Active HA 5 od značky Nuance jsou nabité aktivními látkami, které působí proti vzniku vrásek

Kyselina hyaluronová v hlavní roli. Připravte svou pleť na sychravý podzim.
Kyselina hyaluronová hydratuje a obnovuje pružnost. Redukuje známky stárnutí pokožky.

Vyplňují pokožku, obnovují pružnost a intenzivně hydratují. A to díky obsahu pěti různých HA kyselin, přičemž každá z nich má jinou molekulární velikost. V řadě Hyaluron Active HA 5 naleznete přípravky, které se navzájem doplňují, a přináší tak komplexní péči:

Sérum Hyaluron Active HA 5
Denní krém pro normální pleť Hyaluron Active HA 5
Denní krém pro suchou pleť Hyaluron Active HA 5
Noční krém Hyaluron Active HA 5
Oční krém Hyaluron Active HA 5

Když cítím, že je má pleť unavená a potřebuje povzbudit, i na noc nanáším silnější vrstvu nočního krému Hyaluron Active HA. Nechám jej působit až do rána.

Skvělou volbu představují také hyaluronové kapky od Skinexpert by Dr. Max. Přípravek se vyznačuje vysokou mírou vstřebatelnosti. Podporuje pevnost, pružnost a hydrataci pokožky. Šikovná pipeta zajistí pohodlné dávkování.*

 

Jak rozjasnit tvář? Vsaďte na peeling

Díky peelingu odstraníte z pleti, krku i dekoltu nečistoty a odumřelou pokožku. Zároveň uvolníte ucpané póry. Pleť je po této proceduře rozjasněná a jemná. Může lépe dýchat. A je připravená na následnou péči.

Pro zářivou a krásnou pleť i na podzim si můžete peeling udělat sami v pohodlí domova. Jak na to? Smíchejte v misce v poměru 1:2 olivový nebo kokosový olej a třtinový cukr.

Přijde pár kapek esenciálního oleje. Vše důkladně promíchejte a směs naneste na obličej. Krouživými pohyby pleť několik minut jemně masírujte. Poté ji opláchněte.

Hledáte přípravky na projasnění a výživu pokožky? Poraďte se s dermoporadkyní v dermocentrech lékáren Dr. Max, kde vám pomohou vybrat ty nejvhodnější produkty podle vašeho typu pleti.

*Jedná se o doplněk stravy k vnitřnímu užití. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není určený jako náhrada pestré stravy. Nevhodný pro děti, těhotné a kojící ženy. Uchovejte mimo dosah dětí.

Články k tématu Jak pečovat o pleť na podzim? Zvolte kyselinu hyaluronovou

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora