Suchá vs dehydratovaná pleť: Jaký je mezi nimi rozdíl?

17. 5. 2023 · 5 minut čtení

Aby byla vaše pleť hydratovaná, svěží a zářivá, je potřeba znát její typ. Jedině tak jí můžete dopřát přesně to, co potřebuje. Spousta z nás se mylně domnívá, že má suchou pleť, což nemusí být tak úplně pravda. Rozdíl mezi suchou a dehydratovanou pokožkou je však zásadní. Zjistěte, jak od sebe tyto dva typy rozeznat a jak o ně správně pečovat.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Suchá vs dehydratovaná pleť: Jaký je mezi nimi rozdíl?

Jak poznat suchou pleť a jak o ni pečovat?

Jedná se o typ pleti, který nelze změnit. Vyznačuje se nízkou produkcí mazu, což způsobuje suchá až šupinatá místa na obličeji. Je citlivá, napjatá, někdy i podrážděná. Můžete se potýkat s pocity diskomfortu. A objevit i výraznější vrásky. 

Aby vaše suchá pleť nestrádala, dodržujte pitný režim. Co se líčení, odličování a denní péče týče, používejte šetrné, kvalitní produkty. V případě zvýšené citlivosti sáhněte po dermokosmetice či přírodní kosmetice. Vyhýbejte se produktům na bázi alkoholu, ty mohou vysušovat. A především do své každodenní rutiny zařaďte přípravky s hydratačními složkami.

Suchá vs dehydratovaná pleť, jaký je mezi nimi rozdíl?
Aby vaše suchá pleť nestrádala, dodržujte pitný režim. Co se líčení, odličování a denní péče týče, používejte šetrné produkty bohaté na hydratační složky.

Nuance nabízí denní krémy, které jsou vhodné pro suchou pleť. Ať už tedy máte mladistvou či zralou pokožku, která je zároveň suchá, značka Nuance pro vás nachystala širokou škálu přípravků, ze kterých si vyberete.

Tip: K odlíčení suché pleti používejte odličovací oleje. Vaši pleť nejen dokonale odlíčí, ale také promastí, vyživí a zklidní.

Jak poznat dehydratovanou pleť a jak o ni pečovat?

Dehydratovaná pleť není trvalou záležitostí. K dehydrataci pokožky dochází vlivem různých faktorů – tím nejčastějším je špatná životospráva, nedodržování pitného režimu a další. Způsobit ji může i nevhodná kosmetika. 

Suchá vs dehydratovaná pleť. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Alfou a omegou péče o dehydratovanou pleť je kvalitní vyživující kosmetika. Za sebe doporučuji hydratační řadu Hyaluron Active HA5 od značky Nuance.

S tímto problémem se paradoxně nejčastěji potýkají majitelky mastné a problematické pleti. Způsobuje ho zejména nadměrné používání přípravků proti pupínkům s nevyhovujícím složením. Proto je tak důležité produkty správně vybrat a kombinovat. Kromě dermokosmetiky pro problematickou pleť zařaďte i hydratační krémy, séra či gely.

Dehydratovaná pleť se projevuje podobně jako ta suchá, a to zvýšenou citlivostí, šupinkami, pnutím i začervenáním. V některých případech se však může objevit ještě výraznější tvorba mazu.

Co s tím? Dodržujte správnou životosprávu. Alfou a omegou je kvalitní a vyživující kosmetika. I přesto, že vás trápí problematická pleť, nebojte se hydratačních přípravků. Za sebe doporučuji hydratační řadu Hyaluron Active HA5 od značky Nuance.

Přípravky z této řady obsahují 5 typů kyseliny hyaluronové. Poskytují tak komplexní péči. Redukují kožní maz, stahují póry. Hydratují a navrací pokožce pružnost a svěží vzhled.

Trápí vás suchá či dehydratovná pleť a nevíte, jaké přípravky zvolit? Obraťte se na dermoporadkyně v dermocentrech lékáren Dr. Max. Udělají vám diagnostiku a pomohou s výběrem kosmetiky, která bude vaši pokožku hýčkat.

Články k tématu Suchá vs dehydratovaná pleť: Jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora