Jaký je rozdíl mezi CC krémem a BB krémem? Poznejte 4 hlavní

12. 1. 2023 · 2 minuty čtení

S příchodem letního počasí spousta z nás vymění make-up za lehčí variantu v podobě BB krému či CC krému, abychom své pleti ulevili a zbytečně ji v horkých letních dnech nezatěžovali. Víte ale, že i mezi těmito produkty jsou rozdíly, o kterých byste měli vědět? Pojďme se tedy společně podívat na to, čím se od sebe liší a který je pro vás ten pravý.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jaký je rozdíl mezi CC krémem a BB krémem? Poznejte 4 hlavní

Co jsou BB krémy?

Ještě, než se zaměříme na rozdíly mezi BB krémy a CC krémy, jednotlivé produkty si trochu představíme. Písmenka BB v názvu těchto krémů znamenají Blemish Balm neboli zkrášlující balzám.

BB krémy mají za úkol tónovat pleť. Hydratují, některé z nich obsahují také UV filtry, a poskytnou tak pleti ochranu před slunečním zářením. Díky vitaminům a antioxidantům působí proti předčasnému stárnutím.

Jaký je rozdíl mezi BB a CC krémy?
BB krémy mají za úkol tónovat pleť. Hydratují, některé z nich obsahují také UV filtry.

Co jsou CC krémy?

Písmena CC znamenají Color Control neboli krém sjednocující barvu. CC krém vám pomůže sjednotit barvu pleti. Díky SPF, které zpravidla obsahují téměř všechny CC krémy, ji chrání před slunečními paprsky, a zároveň vaši pleť hydratuje, zklidňuje a vyživuje.

Jestliže je pro vás CC krém tím pravým, na e-shopu Dr. Max můžete zakoupit například Uriage Roséliane CC Cream s bohatým obsahem termální vody Uriage.

Jde o pigmentovaný zklidňující přípravek typu „vše v jednom“. Dokáže sjednotit barvu pleti a eliminovat viditelnost popraskaných žilek. Díky patentovanému komplexu podporuje obnovu ochranné bariéry, a tak posiluje odolnost pokožky.

Hlavní rozdíly mezi BB krémy a CC krémy

Ačkoliv by se mohlo zdát, že se tyto produkty od sebe příliš neliší, opak je pravdou. CC krém, stejně jako jeho starší příbuzný, slibuje krytí nedostatků, hydrataci, ve většině případů UV ochranu. Zásadní rozdíl mezi těmito produkty je však ve složení a účinnosti.

  • CC krémy obsahují více rozjasňujícího pigmentu. Díky obsaženým vitaminům a minerálům nedokonalosti pouze nezakrývají, ale snaží se i bojovat s jejich příčinami.
  • BB krémy jsou lehčí než make-up, avšak hutnější než krém. CC krémy mají lehčí texturu než BB krém.
  • BB krémy mají lehké až střední krytí, CC krémy střední až úplné krytí.
  • BB krémy jsou vhodné pro bezproblémovou pokožku, která potřebuje sjednotit a překrýt mírné nedokonalosti. Naopak CC krémy jsou určeny pro začervenalou, problematickou či citlivou pleť.
Jaký je rozdíl mezi BB a CC krémem?
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se tyto produkty od sebe příliš neliší, opak je pravdou. Hlavní rozdíly najdete ve složení a účinnosti.

Nevíte, který krém je pro vás ten pravý? Poraďte se s dermoporadkyní v dermocentrech lékáren Dr. Max, kde vám pomohou vybrat ten nejvhodnější podle vašeho typu pleti.

Články k tématu Jaký je rozdíl mezi CC krémem a BB krémem? Poznejte 4 hlavní

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora