Jak správně vyčistit pleť: Tři pravidla, na která nezapomenout

23. 8. 2023 · 6 minut čtení

Čištění je jedním z nejdůležitějších kroků v péči o pleť. Přesto mnoho z nás tento krok odbývá, ba co hůř, na něj zapomíná. Aby mohla pleť dýchat a regenerovat, potřebuje být čistá – jenže jaký je správný postup?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak správně vyčistit pleť: Tři pravidla, na která nezapomenout

Aby byla naše pleť zářivá a svěží, zásadním krokem je čištění. Během dne na naší pokožce ulpí spousta nečistot, jako jsou odumřelé části pokožky, prach, maz a mnoho dalších, které je potřeba odstranit. Jenže jakým způsobem a jak často pleť čistit? Pojďme se společně podívat na tři pravidla, která byste měli dodržovat.

Zlaté pravidlo tří – poznejte tři typy čištění pleti

Znáte zlaté pravidlo tří? Jde o tři typy čištění pleti – jemné ranní čištění, odlíčení a hloubkové večerní čištění před spaním. Během spánku dochází k samočištění pleti, během kterého se na povrch vyplavují nečistoty i mastnota. 

Proto byste každé ráno měli tyto nečistoty jemně odstranit za pomoci čisticího gelu či emulze. Potom pokračujte aplikací denního krému a přípravku s SPF ochranu.

Jak se správně odlíčit?

Na odlíčení pleti nezapomínejte a nechoďte spát s nalíčeným obličejem. Při odličování začínejte očima, na které použijte speciální odličovač očí. Až pak se pusťte do odličování pleti. 

Jak správně vyčistit pleť: Tři pravidla, jak na to
Pro odlíčení použijte odličovací olej, gel či micelární vodu od značky Nuance, která pleť jemně a zároveň hloubkově čistí.

Odličovací přípravek naneste na vatový tampon a postupujte od středu obličeje směrem ke krajům tváře. Pleť odličujte, dokud tamponky nebudou naprosto čisté.

Pro odlíčení můžete použít odličovací olej, gel či micelární vodu od značky Nuance, která pleť jemně a zároveň hloubkově čistí. Šetrně odstraní make-up z tváře, očí i rtů. Najdete v ní rostlinné extrakty z morušovníku a papáji v nejvyšším stupni koncentrace a čistoty.

Multiaktivní micelární voda navíc obsahuje alantoin, který podporuje hydrataci pokožky, zklidňuje podráždění a spolu s výtažkem z papáji přispívá k obnově pleti. Nezapomeňte zbytky micelární vody z obličeje vždy opláchnout, aby nedošlo k podráždění či vysušení tváře.

Tip: Alespoň jednou týdně proveďte pleťový peeling a naneste pleťovou masku dle typu pleti.

Jak vyčistit pleť večer před spaním?

Po odlíčení však vaše práce nekončí a pustit byste se měli do večerního hloubkového čištění. Jak jsem psala výše, během dne se na pleti usadí značné množství nečistot, které na ní mohou nadělat pořádnou neplechu. Cesta ke krásné a zářící pleti je náročná, avšak stojí za to.

Po odlíčení naneste čisticí olej, gel nebo pěnu. Záleží na vašem typu pleti. Důkladně tvář za pomoci těchto přípravků a vody dočistěte. 

Následně aplikujte pleťové tonikum, které vyrovná pH pokožky a dokáže ji zklidnit. Až poté naneste pleťové sérum a večerní krém.

Pokud nevíte, jaký přípravek použít nebo jaký máte typ pleti, a co přesně vaše pokožka potřebuje, obraťte se na odborně vyškolené dermoporadkyně lékáren Dr. Max. V případě zájmu poskytnou bezplatnou diagnostiku a na základě výsledků doporučí vhodnou péči.

Články k tématu Jak správně vyčistit pleť: Tři pravidla, na která nezapomenout

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora