Nedělejte si vrásky! Jak oddálit jejich vznik a jaké přípravky používat?

3. 1. 2023 · 3 minuty čtení

Vrásky, vrásky a zase ty vrásky. Pro mnohé z nás nepříjemná starost, před kterou neutečeme. Celý život se jich snažíme vyvarovat nebo zbavit, což bohužel nejde. Vznik vrásek však můžeme správnou péčí oddálit – co bychom měli dělat a po jakých přípravcích sáhnout?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Nedělejte si vrásky! Jak oddálit jejich vznik a jaké přípravky používat?

Svou pleť chraňte v létě i v zimě

I přesto, že nás sluneční paprsky nabíjí pozitivní energií a mají pro naše tělo blahodárný vliv, pleť vlivem slunce trpí. Žít ale ve tmě nejde, a proto je důležité pleť chránit. Nejlepší vhodnou variantou jsou krémy obsahující SPF ochranu. Dokonce i některé make-upy již obsahují ochranný faktor. Ochranu používejte nejenom v létě, ale také v zimě – tedy vždy, když se chystáte ven.

Vsaďte na správnou životosprávu

Životospráva není jen pestrá strava, jde o životní styl. Zkuste omezit příjem cukru, vyváženě a pravidelně jíst, dodržovat pitný režim, nekouřit, omezit alkohol, zbytečně se nestresovat a dopřejte si dlouhý a kvalitní spánek. I tyto faktory neblaze ovlivňují stav naší pokožky a podílí se na vzniku vrásek. Jednoduše co svému tělu dáte, to vám také vrátí.

Tip: Otužování těla je velkým trendem současnosti. Něco podobného můžete zkusit i na pleť – studená voda pleť zpevní, tonizuje a vyhladí. Každé ráno si tak pleť omývejte delší dobu ledovou vodou.

Sáhněte po kosmetice dle vašeho typu pleti

Víte, jaký typ pleti máte? Pokud ano, máte napůl vyhráno. Ať už máte suchou, normální či smíšenou pleť, řada Nuance Absolute Caviar and Pearl je skvělou volbou, pokud jste se rozhodli pustit se do boje proti vráskám naplno.

Jak oddálit vznik vrásek?
Ať už máte suchou, normální či smíšenou pleť, řada Nuance Absolute Caviar and Pearl je skvělou volbou.

Kosmetika Nuance obsahuje přípravky, které lze kombinovat a vzájemně se doplňují. Řada Nuance Absolute Caviar and Pearl samozřejmě není výjimkou a najdete v ní přípravky působící proti projevům stárnutí:

Caviar and Pearl Day Cream denní krém pro normální a smíšenou pleť
Caviar and Pearl Day Cream denní krém pro suchou pleť
Caviar and Pearl Night Cream noční krém
Caviar and Pearl Eye Cream oční krém
Caviar and Pearl Serum

Změňte své zlozvyky

Spíte na břiše, během dne si saháte neumytýma rukama na obličej a často se mračíte, když nedokážete něco přečíst? Tohle všechno neblaze ovlivňuje kvalitu vaší pleti

Pro pleť i tělo je přínosnější spát na zádech, na obličej byste si měli během dne sahat minimálně, a to pouze čistýma rukama. A pokud pozorujete zhoršující se zrak, je dobré zvážit návštěvu očního lékaře.

I obličejová jóga má pozitivní vliv na oddálení vrásek. Obličejové sportování zaktivuje svaly, prokrvuje kůži a zlepšuje vzhled a pružnost pokožky. Spoustu videí, jak na to, najdete třeba na Instagramu nebo Youtube.

Nevíte, zda vám budou dané přípravky sedět? Než zakoupíte celou řadu, poraďte se s dermoporadkyní v dermocentrech lékáren Dr. Max, kde vám pomohou vybrat tu nejvhodnější podle vašeho typu pleti.

Články k tématu Nedělejte si vrásky! Jak oddálit jejich vznik a jaké přípravky používat?

  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
  • Suchý šampon se stal nezbytným pomocníkem pro mnoho z nás. Díky němu můžeme rychle a efektivně oživit naše vlasy bez nutnosti je zdlouhavě umývat. Přemýšlíte i vy nad koupí suchého šamponu, ale nevíte, jak tento produkt používat? V našem článku vám představíme tipy a triky, jak používat suchý šampon správně, abyste dosáhli dokonalého výsledku.
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora