Jak se správně odlíčit: 4 kroky, které nesmíte podcenit

30. 11. 1899 · 5 minut čtení

I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak se správně odlíčit: 4 kroky, které nesmíte podcenit

Na co nikdy nezapomenout?

Než se pustíte do samotného odličování, nezapomeňte si umýt ruce mýdlem. A důkladně je opláchněte. Na rukou se totiž drží nečistoty a bakterie, které byste si přenesli na obličej. Až poté se vrhněte na odličování.

Jak správně odlíčit oční okolí?

Ať už k odlíčení používáte vatové tamponky, vlhčené ubrousky či odličovací oleje, vždy začínejte u očí. Ptáte se proč? Oční okolí je velmi jemné a citlivé, proto vždy sáhněte po přípravcích, které jsou přímo určené k odlíčení očí a řas. Až poté se zaměřte na ostatní části obličeje.

Tip: Při odličování očí a řas vatovým tamponkem nechte tamponek společně s odličovacím přípravkem na očích pár sekund působit. Až poté jemnými pohyby řasenku setřete ve směru růstu řas. Oční stíny odličujte vždy od středu oka ven.

Jak vybrat odličovací přípravky?

Po odlíčení očí přichází na řadu odlíčení zbytku obličeje. V lékárnách i drogériích najdete nepřeberné množství odličovacích přípravků. Který ale vybrat? 

Jak se správně odlíčit: Krok, který není radno podceňovat.
V lékárnách i drogériích najdete nepřeberné množství odličovacích přípravků. Mezi mé favority již dlouhodobě patří micelární vody od značky Nuance.

Doporučuji vyjít z toho, jaký máte typ pleti. Mezi mé favority již dlouhodobě patří micelární vody od značky Nuance, které jsou určené pro všechny typy pokožky, i pro tu nejcitlivější. 

Nuance micelární vody čistí pleť jemně a zároveň do hloubky. Šetrně odlíčí tvář, oční partie i rty. Najdete v nich rostlinné extrakty v nejvyšším stupni koncentrace a čistoty. 

Multiaktivní micelární vody navíc obsahují alantoin, který hydratuje a zklidňuje podráždění. Společně s výtažkem z papáji přispívá k obnově pleti. Toto složení je proto skvělé i pro problematickou pokožku.

Jak se chovat k pleti, aby jenom zářila?

Při odličování tváře nedrhněte, ale jemnými tahy ji odličujte od středu do stran. Nezapomínejte ani na krk a dekolt. Během celého procesu buďte důkladní. Na nic nespěchejte. 

Odlíčení a čištění je základem svěží a zářivé pleti, proto tento krok nikdy nepodceňujte a nevynechávejte.

Nevíte, co vaše tvář potřebuje? Kterými přípravky o ni pečovat? Poraďte se s dermoporadkyní v dermocentrech lékáren Dr. Max, kde vám pomohou vybrat tu nejvhodnější podle vašeho typu pleti.

Články k tématu Jak se správně odlíčit: 4 kroky, které nesmíte podcenit

  • Ačkoliv jsme se o intimní hygieně na našem blogu zmiňovali již několikrát, čas od času je dobré si připomenout, jak důležitá je. A protože se jedná o téma, o kterém ženy příliš nemluví, v dnešním článku se zaměříme na vše, na co jste se kdy ostýchala zeptat.
  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora