Jak pečovat o ruce i nohy, aby byly vizitkou vaší krásy? Jde to i doma

14. 6. 2023 · 5 minut čtení

Péči o ruce a nohy většina z nás podceňuje. Protože se jedná o namáhané partie, je na čase jim začít věnovat zaslouženou pozornost. Pěstěná ruka i nehty toho o člověku spoustu vypoví. A ani suché a popraskané paty neudělají zrovna dobrý dojem. Poznejte tajemství krásných nohou a rukou.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak pečovat o ruce i nohy, aby byly vizitkou vaší krásy? Jde to i doma

Krásné a pěstěné nehty? Zvládnete to z pohodlí domova

Kromě pokožky si pravidelnou péči zaslouží i nehtová lůžka a jejich okolí. Ať už si zvládnete udělat manikúru i pedikúru sami, nebo se raději svěříte do rukou odborníka, mělo by jít o pravidelný rituál.

Nehty zpilujte pomocí pilníku do požadované délky. Pokožku okolo nehtu zatlačte za pomocí manikúrní tyčinky. Následně můžete nanést vrstvičku barevného či bezbarvého laku, který dodá vašim nehtům pěstěný vzhled.

Skvělou volbu představují také gel laky, které vytvrdíte v UV lampě – vydrží i několik týdnů a vaše nehty neničí.

Rozmazlujte své ruce i nohy hydratačními krémy

Vnější vlivy, jako je například počasí, pleť snadno vysuší. To může vést až k jejímu oslabení a vzniku suchých míst. Nezapomínejte proto pokožku na rukou a nohou pravidelně vyživovat. Sáhnout můžete například po krému na ruce Glamour od značky Nuance z řady Glamour Body.

Jeho základem je máslo karité z drcených olejnatých jader tropického stromu. Má výživný a zvlhčující efekt. Změkčuje a regeneruje pokožku. Chrání ji proti různým druhům vnějšího stresu jako je chlad a vítr.

Tento krém je skvělý i na nohy. Pokud však chcete intenzivnější péči, doporučujeme Glamour Body Cream ze stejné řady, opět od značky Nuance.

Obsahuje výtažek z listů organického černého rybízu, máslo z afrického manga, arganový olej, olej ze sladkých mandlí a semen vinné révy a mnoho dalších vysoce koncentrovaných aktivních látek. Krém pokožku regeneruje, hydratuje a zanechává ji jemnou a zklidněnou.

Tip: Ke zjemnění pokožky pomůže i pravidelný peeling. Během peelingu těla proto nezapomínejte ani na ruce a nohy.

Na noc si dopřejte hloubkovou regeneraci

Aby byla vaše péče o ruce a nohy intenzivnější, vyzkoušejte regenerační zábaly. Naneste na tyto části vašeho těla silnou vrstvu Nuance Magical Glamour Hand Cream nebo Nuance Glamour Body Cream a poté si navlékněte igelitové rukavice či mikrotenové sáčky. Pro rychlejší zahřátí si nohy a ruce zabalte ještě do teplých rukavic a ponožek.

Jak pečovat o ruce i nohy, aby byly vizitkou vaší krásy? Jde to i doma.
Vnější vlivy, jako je například počasí, pleť snadno vysuší. To může vést až k jejímu oslabení a vzniku suchých míst. Nezapomínejte proto pokožku na rukou a nohou pravidelně vyživovat.

Zábal nechte působit přibližně 30 minut, poté přebytečný krém setřete ubrouskem nebo jej vmasírujte do pokožky. Pokud chcete nechat zábal celou noc, po nanesení silné vrstvy krému vynechejte igelitové rukavice a sáčky. Na ruce a nohy pouze navlečte teplé rukavice a ponožky a jděte spát.

Články k tématu Jak pečovat o ruce i nohy, aby byly vizitkou vaší krásy? Jde to i doma

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora