Jak pečovat o mladou pleť? Vsaďte na tyto 3 kroky

5. 7. 2023 · 5 minut čtení

O tom, že zralá pleť potřebuje speciální péči, víme jistě všichni. Avšak i o mladistvou pokožku je potřeba se dostatečně starat. Berte každodenní péči jako příjemný rituál. A zároveň jako cestu k dokonalé pleti ve vyšším věku. Jak by měla správná péče vypadat?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak pečovat o mladou pleť? Vsaďte na tyto 3 kroky

Důsledné čištění je základ

Ať už se zaměřujeme na zralou, problematickou nebo mladistvou pleť, čištění je jedním z nejdůležitějších kroků v péči o pleť. Tím máme na mysli důsledné odlíčení a následné použití čisticího přípravku, i když dojdete v brzkých ranních hodinách z večírku. Ani tehdy nezapomínejte.

Čisticí přípravek vám pomůže zbavit pleť zbytků make-upu a mastnoty. Díky tomu bude vaše pleť lépe dýchat a regenerovat. Těmito dvěma kroky ji navíc připravíte na následnou péči, kterou vám vaše mladistvá pleť zaslouženě vrátí.

Tip: Rádi šetříte čas? V nabídce Dr. Max najdete komplexní čisticí přípravky, které dovedou rovnou i odlíčit, a to včetně křehkého očního okolí.

Co potřebuje mladá pleť

Pokud je vám 20+, pravděpodobně vás již pupínky netrápí a vrásky jsou zatím v nedohlednu. Aby byla vaše pleť stále svěží a krásná, vybírejte přípravky, které hydratují, chrání a zároveň vyživují. Produkty z řady Youth Complex od značky Nuance jsou určené přímo pro mladistvou pleť, chrání ji proti škodlivým vlivům okolního prostředí a oddalují vznik prvních vrásek.

Jak pečovat o mladou pleť?
Aby byla vaše pleť stále svěží a krásná, vybírejte přípravky, které hydratují, chrání a zároveň vyživují.

Vybírat můžete ze dvou typů denního krému – pro normální až smíšenou pleť nebo pro suchou pleť. Dále v této řadě najdete Nuance Youth Complex sérum pro všechny typy pleti obsahující přírodní aktivní látky, které regenerují pleť, zajišťují výživu a intenzivní hydrataci. A v neposlední řadě také noční krém, který vaši pleť vyživí během vašeho spánku.

Chcete oddálit stárnutí pleti? Vsaďte na krémy s SPF

Krém s vysokou SPF ochranou před slunečním zářením bychom měli používat v každém věku a v každém ročním období.

Tento krok má svou logiku. Obyčejný denní krém bohužel nestačí. Cílem používání krému s SPF je kromě prevence proti škodlivým vlivům UV záření také snaha vyhnout se pigmentovým skvrnám a předčasnému stárnutí pokožky. 

A kdy krém s SPF ochranou používat? Každé ráno po očištění tváře a po nanesení séra a denního krému. Jde o závěrečnou vrstvu vaší denní péče, na kterou následně aplikujete make-up. Denní make-up potom můžete zafixovat například termální vodou ve spreji. Ty totiž obsahují pleti prospěšné látky.

Nevíte, jaký přípravek je pro vaši pleť to pravé ořechové? Dermoporadkyně v lékárnách Dr. Max vám rády poradí a pomohou s výběrem vhodného produktu.

Články k tématu Jak pečovat o mladou pleť? Vsaďte na tyto 3 kroky

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora