Intimní hygiena na dovolené. Co vše si přibalit s sebou pro pocit komfortu?

19. 7. 2023 · 6 minut čtení

Intimní hygiena je i na dovolené velmi důležitá. Když se objeví problémy v této oblasti, dovedou pokazit celou dovolenou. Jaké přípravky a věci zabalit s sebou do kufru? A jak se starat o svůj klín během léta?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Intimní hygiena na dovolené. Co vše si přibalit s sebou pro pocit komfortu?

Jak chránit intimní partie během radovánek u vody

Chystáte se na dovolené strávit delší dobu u u vody? Do plážové tašky přihoďte plavky navíc. Nebo alespoň jejich spodní díl. Když vyjdete ven z vody na deku, pro jistotu si mokrý spodní díl vyměňte za suchý.

Mokrý spodní díl plavek vám během chvilky na sluníčku uschne, a vy tak můžete jednotlivé díly neustále měnit.

Vlhké a teplé prostředí mokrých plavek je dokonalým klimatem pro vznik nepříjemností, například v podobě infekce. Díky tomuto jednoduchému triku chráníte sebe i svůj klín.

Jaké přípravky použít na intimní hygienu

Plavky, ručník a opalovací přípravky – nepostradatelné věci na dovolenou. Zapomenout bychom rozhodně ale neměli ani na přípravky určené na intimní hygienu. Právě letní dovolená může být rájem pro růst škodlivých bakterií, které jsou typickým strašákem všech žen.

Intimní hygiena na dovolené. Co vše si přibalit s sebou pro pocit komfortu?
Aby nedošlo k narušení přirozené mikroflóry pohlavních orgánů, namísto obyčejného mýdla nebo sprchového gelu používejte přípravky určené na intimní hygienu.

Aby nedošlo k narušení přirozené mikroflóry pohlavních orgánů, namísto obyčejného mýdla nebo sprchového gelu používejte přípravky určené na intimní hygienu:

Osvěžující mycí gel Gyn-Phy od Uriage
Zklidňující čisticí gel Gyn-8 od Uriage

Při přetrvávajících problémech navštivte po příjezdu domů z dovolené svého gynekologa.

Jaký materiál spodního prádla zvolit

Při balení na dovolenou nechte své krajkové spodní prádlo a prádlo ze syntetických materiálů raději doma. Během dne dochází v těchto partiích ke zvýšení vlhkosti a v létě to platí dvojnásob. Proto je důležité mít na sobě prádlo z kvalitního materiálu, který umožní pokožce dýchat. Vsaďte například na bavlnu nebo bambus.

Intimní hygiena na dovolené. Co vše si přibalit s sebou pro pocit komfortu?
Plavky, ručník a opalovací přípravky – nepostradatelné věci na dovolenou. Nezapomeňte ale ani na přípravky určené na intimní hygienu.

Proč je lepší oblékat volné oblečení

Rozhodujete se také nad tím, jaké kousky oblečení budou na letní dovolenou ty pravé? 

 

Rozhodně ty prodyšné a volné. Skvělou volbou na letní dovolenou budou šaty, volnější sukně ale také i bavlněné volnější kraťasy.

Nejenže se v tomto oblečení budeme cítit velmi pohodlně, ale uděláte něco i pro své tělo. V upnutém oblečení se pokožka snadněji zapaří a podráždí.

Články k tématu Intimní hygiena na dovolené. Co vše si přibalit s sebou pro pocit komfortu?

  • Všichni toužíme po svěží bronzové barvě bez spálené pokožky a pigmentových skvrn. Docílit toho nemusí být až tak těžké, stačí dodržovat pár zásad, které si dnes ukážeme.
  • Dekorativní kosmetika je můj koníček. Kdybyste se podívali do mé kosmetické taštičky, na první pohled by vám bylo jasné, že rtěnky, především ty matné, jsou mým číslem jedna. Matné rtěnky jsou na trhu již několik let a oblíbili si je nejenom modelky a make-up artisti. Tento styl líčení si zamilovaly miliony žen po celém světě, a to včetně mě.
  • Toužíte po svěží, zářivé pleti? Pak byste měli znát nejen to, co jí prospívá, ale i věci, které jí škodí. V tomto článku se podíváme na nejčastější chyby v péči o tvář, které často děláte třeba i nevědomky.
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora