Péče o křehkou pokožku: Jen hydratace nestačí

12. 7. 2023 · 4 minuty čtení

Suchá, normální, mastná nebo smíšená pleť – to vše jsou typy pokožky, které dobře známe a víme, jak o ně pečovat. Avšak v poslední době čím dál častěji slýcháme o dalším typu, o křehké pleti. Možná se týká i vás. Co si pod tím představit a jak se o ni správně starat?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Péče o křehkou pokožku: Jen hydratace nestačí

Jak poznat oslabenou neboli křehkou pleť?

Pro křehkou pleť jsou typické drobné rýhy, zarudnutí, nedokonalosti, nerovnoměrný, povadlý nebo zhrublý vzhled. Těmito projevy nám naše pokožka dává najevo, že potřebuje více péče.

Týká se tento problém i vás, když přeci přesně víte, jaký typ pleti máte? Jak se ukázalo, oslabená pleť se nevyhýbá žádnému klasickému typu pokožky. Jedná se o takový univerzální projev naší uspěchané doby.

Jak pečovat o křehkou pleť?
Křehká pleť potřebuje nejen dostatečnou hydrataci. Sáhněte po produktech, které ji zároveň zregenerují a posílí.

Co oslabuje naši pleť?

  • Výkyvy počasí a teplot – klimatizace, extrémně nízké nebo vysoké teploty, sluneční záření, vlhkost vzduchu,
  • estetické zákroky – peeling a laser,
  • znečištěné životní prostředí, stres a únava,
  • nevhodná nebo agresivní péče – nešetrné holení, nadměrné používání přípravků s obsahem alkoholu nebo AHA kyselin, nevhodně zvolená kosmetika pro daný typ pleti,
  • nošení roušek či respirátorů.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že křehkou pokožku napravíte poctivou hydratací, v tomto případě jen ta nestačí. Do každodenní rutiny je potřeba zařadit také produkty, které regenerují a obnovují rovnováhu. Jedině tak pleť získá zpět svou celistvost a zdravý vzhled.

Přípravky Bariéderm-Cica Daily od Uriage

Značka Uriage si pro vás připravila reparační řadu Bariéderm, která je obohacená termální vodou Uriage, prebiotikem inulin, pupečníkem asijským, kyselinou hyaluronovou a panthenolem. Zmírňuje pocity diskomfortu, hydratuje a intenzivně regeneruje. Pro křehkou pleť doporučujeme zejména tyto dva produkty vhodné pro ženy i muže.

Sérum CICA Daily – osvěžující sérum bez parfemace v lahvičce s pipetou poskytuje univerzální komplexní péči oslabené pleti. Zklidňuje, hydratuje a obnovuje rovnováhu. Posiluje ochrannou bariéru pokožky. Praktická pipetka zaručí přesné dávkování.

Denní gelový krém CICA Daily – tak jako sérum obsahuje výše zmíněné látky, které posilují přirozené reparativní schopnosti. Má příjemnou texturu. Osvěží a zklidní. Je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť. Gelový krém používejte každý den v kombinaci se sérem.

Články k tématu Péče o křehkou pokožku: Jen hydratace nestačí

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora