Husté a výrazné řasy: Jak pomocí řasenky vykouzlit podmanivý pohled?

14. 6. 2023 · 7 minut čtení

Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Husté a výrazné řasy: Jak pomocí řasenky vykouzlit podmanivý pohled?

Líčení řas patří ke každodenním činnostem. Jenže víte, jak správně řasenku používat? A jak se o své řasy starat, aby byly husté? Za jejich hustotu a kvalitu může z jisté části genetika. K vytouženým řasám si ale můžete dopomoct i jinak. Poradíme, jak na to.

Jak správně odličovat řasy, aby byly k světu?

Důkladné odlíčení řas a pleti obličeje celkově patří mezi nejdůležitější kroky v péči o pleť. Během odličování očí vždy dbejte na to, aby probíhalo co nejjemněji. Nešetrným zacházením si můžete řasy poničit.

Odličovací přípravek naneste na vatový tamponek a ten přiložte na oči tak, aby se řasenka začala rozpouštět. Následně pomocí vatového tamponků řasenku z očí setřete po směru růstu řas.

Jakou výživu řasám dopřát?

Nejenom vlasy, ale i řasy ocení trochu lásky. Na výběr máte z velkého množství vyživujících sér, které podpoří jejich růst. V případě, že upřednostňujete přírodní kosmetiku, určitě vyzkoušejte ricinový olej. Ten nejen posiluje, ale také intenzivně hydratuje a vyživuje.

Husté a výrazné řasy: Jak si pomocí řasenky vykouzlit neodolatelný pohled?
Nejenom vlasy, ale i řasy ocení výživu. Pořiďte si sérum či olejíček, který je posílí.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv přípravek, mějte na paměti, že klíčem k úspěchu je pravidelnost a správnost použití. Vždy se držte návodu a v používání vytrvejte. Krásné a pevné řasy nejsou přes noc.

Tip: Jsou vaše řasy rovné, a tak jejich délka pořádně nevynikne? Kleštičky vaše rovné řasy vytvarují a nádherně zatočí.

Jak vybrat řasenku?

Vybrat tu správnou řasenku je někdy velmi obtížné. Na trhu narazíte na velké množství produktů. Na co se ale zaměřit? V první řadě záleží na typu řas a kartáčku.

Pro řídké a středně dlouhé řasy
Pro krátké, ale husté řasy
Pro dlouhé řasy
Pro jemné řasy

Mezi mé oblíbenkyně patří řasenky od značky Physicians Formula, Lash Mixologist Mascara 3v1. Obsahuje dva kartáčky – jeden pro objem a druhý pro délku. Díky jedné řasence si tak můžete vykouzlit několik looků.

Husté a výrazné řasy: Jak si pomocí řasenky vykouzlit neodolatelný pohled?
Mezi mé oblíbenkyně patří řasenka od značky Physicians Formula – Lash Mixologist Mascara 3v1.

Jakou techniku líčení zvolit?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že je nanesení řasenky jednoduchou záležitostí, opak je pravdou. Celkový vzhled řas ovlivníte také technikou líčení.

Pomůže vám menší zrcadlo, které umístěte pod rovinu očí, aby se vám řasenka neobtiskla na horní víčko a aby se nalíčené řasy nezohnuly. Následně kartáček přiložte ke kořínkům a jemně přitiskněte.

Pomocí kartáčku veďte dlouhé a pomalé tahy od kořínků řas po konečky. Nikdy nepohybujte aplikátorem ze strany na stranu. Aby byly řasy výrazné, naneste více vrstev. Na řasách by se vám ale neměly udělat žmolky.

Nevíte, jak vybrat dekorativní kosmetiku na míru? Poraďte se s dermoporadkyní v dermocentrech lékáren Dr. Max, kde vám pomohou najít tu nejvhodnější podle vašeho typu pleti a požadavků.

Články k tématu Husté a výrazné řasy: Jak pomocí řasenky vykouzlit podmanivý pohled?

  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
  • Suché a zničené vlasy po létě dovedou potrápit. I když se během letních měsíců snažíme naše kadeře před sluníčkem, mořskou solí a chlorovanou vodou chránit pomocí vyčesaného drdolu nebo klobouku, poškození se bohužel nevyhneme. Jak tedy hřívě po létě navrátit ztracený lesk a vrátit ji zpět do formy?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora