5 nejčastějších chyb v líčení: Vyhněte se jim!

10. 5. 2023 · 6 minut čtení

Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 

Simona Nosálová
Simona Nosálová
5 nejčastějších chyb v líčení: Vyhněte se jim!

Líčením dokážeme zvýraznit oči, rysy obličeje i zakrýt nejednu nedokonalost. Ovšem i v tomto případě všeho moc škodí – silná vrstva make-upu, nevhodné oční linky nebo výrazné obočí, to vše dovede přidat léta navíc. A nijak nám nezalichotí. Pojďte se s námi podívat na nejčastější chyby a jak se jim vyhnout.

Jak vybrat správný odstín make-upu?

Odstín make-upu by měl být takový, jaký je váš přirozený tón pleti. Na tváři by neměl jít v podstatě ani vidět, pouze ji sjednotit a zakrýt nedokonalosti. Nikdy nekupujte produkt, který je tmavší jen proto, že chcete působit opáleně. Platí to i naopak, ani příliš světlý odstín vám neudělá službu.

Make-up pomocí štětce nebo houbičky nanášejte od středu obličeje a nezapomínejte ani na krk. Abyste vybrali ten správný odstín, nejprve vyzkoušejte přípravek (můžete i bronzer) na krku, nikoliv na hřbetu ruky, kde má pokožka většinou jiný odstín než obličej. 

Jaký odstín bronzeru vybrat?

Bronzer dokáže s pletí opravdové zázraky. Dodá šmrnc a opálený vzhled. Avšak i u tohoto produktu vybírejte spíše světlejší odstín než tmavý. Přidat můžete vždycky. 

Butter Bronzer s bambuckých máslem Murumuru od značky Physicians Formula
Butter Bronzer s bambuckých máslem Murumuru od značky Physicians Formula patří mezi mé nejoblíbenější. Zakoupíte ho v několika odstínech.

Bronzer nanášejte pomocí štětce krouživými pohyby a nikdy na něj zbytečně netlačte. Jedná se o lehké konturování, při kterém by přechody neměly být vidět.

Butter Bronzer s bambuckých máslem Murumuru od značky Physicians Formula jsem zmiňovala již v několika článcích. Patří mezi mé nejoblíbenější. Zakoupíte ho v několika odstínech.

Jak správně nalíčit obočí?

Trendu silného obočí naštěstí již odzvonilo, avšak stále se najdou ženy, které se výrazného obočí nechtějí vzdát. Jenže právě takto silně vykreslené obočí zmenšuje oči a strhává na sebe všechnu pozornost. 

Obočí by mělo být vykreslováno od světlého odstínu po tmavší. Vykreslujte jej jednotnými tahy štětce podle růstu vašich chloupků a i tam, kde vám chybí.

Na úpravu obočí můžete vyzkoušet Physicians Formula Brow Last Long Lasting Brow Gel na obočí, který obsahuje unikátně zešikmený kartáček, pomocí kterého zvýrazníte a opticky zahustíte obočí během chvilky.

Jak vykouzlit podmanivý pohled pomocí řasenky?

Mnoho žen si myslí, že čím více vrstev řasenky, tím výraznější oči budou mít. Jenže namísto dlouhých a hustých řas si rázem vykouzlí něco, co spíše připomíná pavoučí nožičky. Řasenku nanášejte postupně a snažte se, aby vaše řasy nebyly slepené – naneste maximálně dvě vrstvy.

Nejčastější chyby v líčení – vyhněte se jim!
Řasenku nanášejte postupně a snažte se, aby vaše řasy nebyly slepené – naneste maximálně dvě vrstvy.

Jak vybrat odstín rtěnky?

Na výrazném odstínu rtěnky není nic špatného, pokud k němu sjednotíte i zbytek líčení – pro výrazné oči volte neutrální odstín rtěnky, a naopak. Při používání rtěnky používejte konturovací tužku, kterou naneste až do koutků rtů. Jestliže chcete vaše rty opticky zvětšit, můžete lehce přetáhnout kontury, avšak opravdu jen lehce. 

Nejčastější chyby v líčení – vyhněte se jim!
Na výrazném odstínu rtěnky není nic špatného, pokud k němu sjednotíte i zbytek líčení.

Nevíte, jak vybrat dekorativní kosmetiku na míru? Poraďte se s dermoporadkyní v dermocentrech lékáren Dr. Max, kde vám pomohou najít tu nejvhodnější podle vašeho typu pleti a požadavků.

Články k tématu 5 nejčastějších chyb v líčení: Vyhněte se jim!

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
  • Suché a zničené vlasy po létě dovedou potrápit. I když se během letních měsíců snažíme naše kadeře před sluníčkem, mořskou solí a chlorovanou vodou chránit pomocí vyčesaného drdolu nebo klobouku, poškození se bohužel nevyhneme. Jak tedy hřívě po létě navrátit ztracený lesk a vrátit ji zpět do formy?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora