Beauty den krok za krokem: Udělejte si čas sama pro sebe

7. 11. 2023 · 7 minut čtení

Máte plno starostí v práci i doma a už ani nepamatujete, kdy naposledy jste měla čas jen sama pro sebe? Tak s tím musíme něco udělat! Naplánujte si beauty den (nebo beauty večer). Hýčkejte se – zasloužíte si to. Poradíme, jak na to.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Beauty den krok za krokem: Udělejte si čas sama pro sebe

Spoustě ženám nezbývá čas, který by věnovaly samy sobě. A to je velká chyba! Zkuste se na chvíli zastavit. Hoďte práci, starosti a domácí práce za hlavu. A alespoň jednou v týdnu si udělejte svůj relaxační beauty den. Že jste ho neměla už roky? Nejvyšší čas to napravit. Uvidíte, že se budete cítit jako znovuzrozená.

Beauty rituál odstartujte relaxační koupelí

Jak byste svůj beauty den či beauty večer měla začít? Bezpochyby relaxační koupelí. Napusťte si horkou koupel, do které přidejte pár kapek oleje či pěny, zapalte vonné svíčky a pusťte si vaši oblíbenou hudbu. Během koupele si můžete dopřát peeling celého těla, který zanechá vaši pokožku dokonale hebkou a hladkou.

Beauty day krok za krokem: Využijte čas sama pro sebe
Alespoň jednou v týdnu si udělejte svůj relaxační beauty den. Že jste ho neměla už roky? Nejvyšší čas to napravit. Uvidíte, že se budete cítit jako znovuzrozená.

Aby si dostatečnou péči užily i vaše vlasy, naneste na ně vyživující vlasovou masku. Ta vlasové vlákno obnoví a zregeneruje. Zároveň poskytne hloubkovou hydrataci.

Stačí nanést malé množství masky do vlasů, nechat 10 až 15 minut působit a poté opláchnout.

Také pleť si zaslouží hýčkat, odmění se vám

Pleťovou masku můžete na obličej nanést ještě před relaxační koupelí anebo po ní – záleží na vás a na tom, co je pro vás příjemnější. Jestliže toužíte po svěžím a mladistvém vzhledu, zkuste smíchat 1 polévkovou lžíci bílého jogurt s 1 lžící medu. Následně kašičku naneste na obličej a nechte ji působit alespoň 15 minut. 

Beauty day krok za krokem: Využijte čas sama pro sebe
Smytím masky péče o pleť nekončí. Tvář je v tuto chvíli dokonale připravená na další péči v podobě oblíbeného pleťového séra a krému na obličej.

Pokud máte doma dostatek jahod, můžete smíchat i 3 důkladně umyté a očištěné jahody a 2 lžičky medu. Jahody rozmačkejte a přimíchejte med. Poté naneste na obličej a nechte působit 15 minut.

Pokud však raději dáváte přednost kupovaným a již připraveným maskám, mohu vám doporučit Zlatou masku Magical Supreme od Nuance. Obsahuje výtažek z jantaru. Tato maska pleť okamžitě vypíná, vyplňuje vrásky, zvláčňuje a rozjasňuje.

Nezapomeňte, že smytím masky péče o pleť nekončí. Vaše tvář je v tuto chvíli dokonale připravená na další péči v podobě oblíbeného pleťového séra a krému na obličej.

Beauty day krok za krokem: Využijte čas sama pro sebe
Kvalitní oleje se dají využít na pleť, pokožku celého těla i vlasy.

Dopřejte pokožce hydrataci s tělovým mlékem nebo olejem

Po koupeli je často naše pokožka vysušená, proto byste neměli zapomenout na tělové mléko či tělový olej

Na tělo i nohy naneste silnější vrstvu krému či oleje, kterou do pokožky krouživými pohyby zapracujte. 

Jestliže stejně jako já dáváte přednost tělovým olejům, určitě vyzkoušejte Zázračný olej Huile Prodigieuse od značky Nuxe, který můžete aplikovat nejenom na tělo, ale také na obličej a do konečků vlasů.

Udělejte si manikúru a pedikúru – pěstěné nehty jsou vaší vizitkou

S příchodem jarního počasí je čas oživit i naše nehty. Po koupeli za pomoci pilníku zapilujte nehty do požadovaného tvaru. Poté na nehty naneste podkladovou bázi, která je zpevní a dodá jim výživu. 

Na vrstvu podkladové báze naneste dvě vrstvy barevného laku, nejlépe nějaké veselé a jarní barvičky. Barevný lak nanášejte vždy třemi tahy – od prostředka do stran.

U pedikúry je postup stejný, ještě péči o své nohy můžete doplnit o Herbacin chladicí gel na horké a těžké nohy, který podporuje prokrvení nohou. 

Články k tématu Beauty den krok za krokem: Udělejte si čas sama pro sebe

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora