Jak pečovat o pleť v létě: 5 kroků ke kráse

14. 6. 2023 · 6 minut čtení

V létě dostává naše pleť pořádně zabrat. Zjistěte, co dělat, aby během horkých měsíců zůstala krásná a svěží. Jaké přípravky jí prospějí? A jaký režim zavést?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak pečovat o pleť v létě: 5 kroků ke kráse

Proč je odličování a čištění pleti v létě obzvlášť důležité?

Horko, pot a zvýšená tvorba mazu dokáže s naší pletí pořádně zatočit. Ještě když ji schováváme pod vrstvou make-upu. To vše může vést až ke vzniku nedokonalostí a podráždění. Proto nikdy nezapomínejte tvář pečlivě odlíčit a vyčistit.

Vybírejte přípravky, které vyživují a zklidňují. Zároveň chtějte takové, které se hodí k vašemu typu pleti a zbytečně ji nevysuší.

Hledáte přípravek, který pleť dokonale, ale šetrně odlíčí a zároveň hydratuje? Vyzkoušejte micelární termální vodu od značky Uriage z produktové řady Hygiena. Má zklidňující účinky. Normalizuje mazotok, hydratuje pokožku.

Proč vyměnit hutný krém za lehký?

Ani v letních dnech nezapomínejte na hydrataci. Namísto hutných přípravků, pod kterými pokožka špatně dýchá, zvolte raději lehčí denní krém, fluid nebo gel.

Posilující a vyplňující hyaluron booster Minéral 89 od Vichy je to pravé pro horké letní dny. Minéral 89 posiluje přirozenou bariéru pokožky, a působí tak proti vnějším i vnitřním agresorům.

Jednou týdně pleti dopřejte extra výživu

Aby byla vaše pleť ještě krásnější a zářivější, dopřejte jí jednou týdně hydratační masku. Hyaluronová intenzivní maska Hyaluron-Filler od Eucerin nabízí extra porci kyseliny hyaluronové pro vyplnění a hydrataci pleti. Vyhlazuje jemné vrásky a působí proti stárnutí pokožky. Příjemná konzistence masky dokonale přilne ke konturám obličeje.

5 zásad pro krásnou pleť během léta
Ani v létě nezapomínejte na důslednou péči o pleť. Odvděčí se vám svěžím, zářivým vzhledem.

Jak snadno a rychle osvěžit tvář?

Hledáte osvěžení? Sáhněte po termální vodě. Díky praktickému rozprašovači si ho dopřejete kdykoliv během dne. V kanceláři i na cestách.

Výhodou termální vody je, že ji můžete použít ráno na vyčištěnou pleť, ale také v průběhu dne i přes make-up jako fixační a hydratační přípravek. Zklidňuje a zvlhčuje, navíc pleti dodává důležité živiny.

Na e-shopu Dr. Max zakoupíte termální vody od značky Uriage i Vichy. Lahvička se vejde do každé kabelky nebo batohu.

Jak chránit pleť před sluníčkem?

Ačkoliv sluncem políbená pleť má něco do sebe, faktem je, že UV záření pleť vysušuje a urychluje její stárnutí. Navíc se mohou objevit i pigmentové skvrny.

Svůj obličej před slunečními paprsky chraňte i tehdy, když zrovna nejdete k vodě nebo se opalovat. Krém s SPF by měl být samozřejmostí a nezapomínejte - i když je zamračeno, sluníčko pořád svítí. UVA záření proniká i skrze mraky.

A ještě jedna rada na závěr – dodržujte pitný režim. Pokud nejste milovnicí obyčejné vody, vyzkoušejte domácí ledové čaje, zeleninové či ovocné smoothie. Díky čerstvým potravinám pleti i tělu dopřejete nejen tekutiny, ale i vitaminy a další klíčové živiny.

Články k tématu Jak pečovat o pleť v létě: 5 kroků ke kráse

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora