Suchá pleť: 5 kroků, kterými ji připravíte na zimu

10. 8. 2023 · 6 minut čtení

Trápí vás suchá pleť a s příchodem chladného počasí se její stav zhoršuje? Nebojte, nejste v tom sami. V tomto článku se podíváme na to, jak bychom se měli o suchou pokožku starat. Vyzkoušejte následujících 5 tipů a připravte se na podzim a zimu.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Suchá pleť: 5 kroků, kterými ji připravíte na zimu

Jak pokožce dopřát dostatečnou hydrataci?

Na hydrataci musíte coby majitelé suché pleti pamatovat dvojnásob. Vybavte se vyživující kosmetikou, která je určená přesně pro váš typ pokožky.

Denní krémy pro suchou pleť nabízí například značka Nuance. Obsahují přírodní aktivní látky, které intenzivně hydratují. Chrání tvář před škodlivými vlivy okolního prostředí. Obnovují pružnost a působí proti předčasnému stárnutí. Dále optimalizují obsah vody v pokožce a brání vysoušení. Přípravky mají jemnou, bohatou texturu, která se velmi dobře vstřebává. Zanechávají pleť vyživenou a hebkou.

5 pravidel v péči o suchou pleť. Připravte ji na zimu.
Na hydrataci musíte coby majitelé suché pleti pamatovat dvojnásob. Vybavte se vyživující kosmetikou, která je určená přesně pro váš typ pokožky.

Jak správně odličovat suchou pleť?

Kromě hydratace je klíčové také důkladné a šetrné odlíčení. Sáhněte po odličovacím mléku či oleji. Důležité je, aby přípravek jemně odstranil veškeré nečistoty, ale zároveň nevysoušel a nedráždil. Po odlíčení pleť tonizujte hydratačním přípravkem. Až poté naneste noční péči.

Tip: I při výběru dekorativní kosmetiky dávejte pozor. Chcete si zakoupit nový make-up nebo pudr? Sáhněte po takových přípravcích, které nezmatňují, ale hydratují.

Jak na zářivou tvář? Hýčkejte ji pleťovou maskou

Aby vaše tvář jenom zářila, čas od času jí dopřejte poctivý relax a výživu v podobě hydratační masky. Ať už nanesete na pleť masku zakoupenou anebo si ji připravíte sami doma, vaše pokožka to ocení. U suché pleti se vyhněte peelingům, jílovým maskám a maskám obsahující alkohol.

5 pravidel v péči o suchou pleť. Připravte ji na zimu.
Aby vaše tvář jenom zářila, čas od času jí dopřejte poctivý relax a výživu v podobě hydratační masky.

Jak změna jídelníčku ovlivní suchou pleť?

Za suchou pleť nemůže nedostatek vody nebo nedodržování pitného režimu, ale chybějící přirozené oleje. Z tohoto důvodu byste do svého jídelníčku měli zařadit potraviny bohaté na oleje a tuky. K posílení bariéry pokožky zařaďte do svého jídelníčku avokádo, lososa, mandle a vajíčka. Skvělými pomocníky jsou také ořechy a semena, plnotučné výrobky, olivový a kokosový olej. 

Tip: Hodila by se vaší pokožce během dne vzpruha? Po ruce mějte hydratační mlhu. Vejde se i do menší kabelky.

Proč je důležité pamatovat na SPF

Přijde vám používání krému obsahující SPF na podzim a v zimě zbytečně? Kdepak, zbytečné rozhodně nejsou. Ba právě naopak.

V průběhu zimních měsíců je suchá pleť náchylná a citlivá, o to více ji UV záření škodí. Do své každodenní rutiny proto zařaďte krém nebo make-up s SPF ochranou. Nezapomínejte, že UVA záření mraky či špatné počasí nezastaví. Na pleť dopadá celoročně.

Sluneční paprsky mimo jiné mohou způsobovat i předčasné stárnutí pokožky. O důvod víc svou tvář chránit. 

Potřebujete poradit s výběrem kosmetiky pro suchou pokožku? Obraťte se na dermoporadkyně v dermocentrech lékáren Dr. Max. Udělají vám diagnostiku pleti a doporučí ty nejlepší produkty přímo pro vás.

Články k tématu Suchá pleť: 5 kroků, kterými ji připravíte na zimu

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora