5 nejčastějších chyb při opalování. Vyhněte se jim!

10. 5. 2023 · 6 minut čtení

Myslíte, že se stačí při opalování natřít opalovacím krémem pouze jednou denně? Kdepak! Opalování i aplikace opalovacích přípravků mají svá pravidla, která byste měli dodržovat. Jedině tak dokážete vaši pokožku dostatečně ochránit. Jakých dalších nejčastějších chyb se při opalování dopouštíme?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
5 nejčastějších chyb při opalování. Vyhněte se jim!

Proč vůbec používáme opalovací krémy?

I v dnešní době, kdy jsou na trhu velmi kvalitní opalovací přípravky, ze kterých si dokáže vybrat každý, se mezi námi najdou tací, kteří je nepoužívají. To je však velká chyba – nejenže pomocí opalovacích přípravků předejdete vzniku vrásek a pigmentových skvrn. Ale také spálení pokožky, které ji závažně poškozuje do hloubky.

Jak správně vybrat ochranný faktor

Bojíte se, že se při používání opalovacího přípravku s vysokým SPF faktorem neopálíte? SPF faktor udává stupeň ochrany před UVB zářením. A právě tohle číslo vám napovídá, jak dlouhou dobu můžete zůstat na slunci.

5 nejčastějších chyb při opalování. Tohle raději nedělejte.
Opalovací krém nedokáže působit celý den, proto byste jej měli aplikovat opakovaně.

Proč nestačí opalovací krém aplikovat jen jednou denně?

Jedním z častých dovolenkových nešvarů je aplikace opalovacího přípravku pouze jednou denně. Opalovací krém nedokáže působit celý den, proto byste se měli mazat opakovaně. Především během koupání či sportu, kdy se může snadno smýt.

Základem správné ochrany je používání kvalitních přípravků. Doporučit vám mohu přípravky značky Uriage z řady Bariésun nebo Skinexpert by Dr. Max Solar Sun.

Zapomínat na ochranu celého těla se nevyplácí

Mnoho lidí nanese opalovací přípravek na obličej, ramena a vrchní část zad, jenže co zbytek těla? Především nohy bývají velmi často při aplikaci sluneční kosmetiky opomíjenou částí lidského těla.

5 nejčastějších chyb při opalování. Tohle raději nedělejte.
Abyste svou pokožku chránili, je nutné aplikovat přípravek na celé tělo, včetně nohou, nártů i uší. 

Abyste svou pokožku chránili, je nutné aplikovat přípravek na celé tělo, včetně nohou, nártů i uší. Na tyto části použijte Uriage Bariésun Minerální tyčinku s SPF50+

Tato tyčinka je určená ke krytí nejcitlivějších míst jako jsou lícní kosti, nos či uši nebo oblastí pokožky, které vyžadují zvýšenou ochranu – pigmentové skvrny či jizvy.

Kosmetika po opalování je důležitá, nevynechávejte ji

I pokožka po opalování potřebuje speciální péči. Opálená pokožka může být citlivá a vysušená, dopřejte jí proto hydrataci a zklidnění za pomoci poopalovacího přípravku. Vyzkoušet můžete Uriage Bariésun Regenerační balzám po opalovaní.

Přípravek z řady Uriage Bariésun kompletně splňuje všechny potřeby pokožky vysušené sluncem: hydratuje, zklidňuje, vyživuje a vytváří podmínky pro její obnovu. Složení je obohaceno vitaminy C + E, které působí proti volným radikálům vznikajícím působením UV záření. Pomáhají tak chránit pokožku proti předčasnému stárnutí.

Věděli jste, že sluneční kosmetika má výrazný dopad na životní prostředí, přesněji na moře, oceány a korály? Odhaduje se, že tři čtvrtiny korálových útesů jsou v současnosti v ohrožení kvůli globálnímu oteplování, znečištění a rybolovu. Což má na celém světě významné sociální, ekonomické a environmentální dopady.

Přípravky z řady Bariésun obsahují nové složení, které nezatěžuje životní prostředí a je lépe biologicky odbouratelné. Obsahují vyváženou kombinaci UVA a UVB filtrů. Jsou obohaceny o vitaminy C a E, které působí jako ochranný štít proti volným radikálům a o aktivní složku Aquaspongines®, která pokožku intenzivně hydratuje.

Články k tématu 5 nejčastějších chyb při opalování. Vyhněte se jim!

  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora